Gaziantep'te 'Uluslararası Zeugma Film Festival' Galası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te 'Uluslararası Zeugma Film Festival' Galası Yapıldı

Gaziantep\'te \'Uluslararası Zeugma Film Festival\' Galası Yapıldı

Uluslararası Zeugma Film Festivali Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış galasıyla başladı.

03.10.2013 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Zeugma Film Festivali Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış galasıyla başladı.

Kırkayak Sanat Merkezi'nin ilk ikisini Gaziantepli sanat adamı Onat Kutlar adına düzenlediği festival, bu yıldan itibaren, yeni ad ve konseptiyle "Gaziantep Uluslararası Zeugma Film Festivali" olarak yoluna devam edecek.

Uluslararası Zeugma Film Festivali Gaziantep'te, 2 ile 6 Ekim tarihlerinde sinemaseverlere 7 bölüm 100 aşkın film ile sinemacıların katılacağı söyleşilerle dolu beş gün sunuyor. Festival bu yıl 2012 ve 2013'ün filmlerinden sinema klasiklerine İstanbul Film Festivalinden, Cannes, Sundance ve Berlin Film Festivali'nde prömiyeri yapılan filmlere, Documentarist belgesellerinden Engelsiz Film Festivali'ne, Vicdan Filmlerinden Hisar seçkisine ve çocuk filmlerine uzanan bir yelpazede izleyiciyle buluyor. Festival programında "Zeugma Çingene Kızı Kadın Filmleri" özel bölümü gibi bölümlerin yanı sıra, "Uzun Lafın Kısası" gibi özel bölümler yer alıyor.

Gecede usta yönetmen Erden Kıral ve ünlü oyuncu Selda Alkor'a "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi. Töreninden sonra Erden Kıral'ın son eseri Yük filminin gösterimi oyuncularının ve yapımcılarının katılımıyla yapıldı.

Galaya Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Yazar Ahmet Ümit ve sanatçılar ve sanat severler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Uluslararası Zeugma Film Festival' Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement