Gaziantep'te "yeşil" hedef - Son Dakika
Yaşam

Gaziantep'te "yeşil" hedef

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller" sloganıyla başlatılan YeşilAntep Projesi'nin 8'inci etabı Gaziantep Ticaret Borsası işbirliğinde Aydınlar Mahallesi'nde gerçekleşti.

02.03.2021 00:58  Güncelleme: 01:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller" sloganıyla başlatılan YeşilAntep Projesi'nin 8'inci etabı Gaziantep Ticaret Borsası işbirliğinde Aydınlar Mahallesi'nde gerçekleşti.

Geleceğe daha yaşanır ve yeşil bir Gaziantep bırakmak amacıyla şehirde belirlenen 14 nokta ve uygun olan okul bahçelerinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği sürüyor. Gaziantep Modeli ile kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin (STK) iş birliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller" Projesi doğrultusunda 8'inci etabı daha öncesinde Gaziantep Ticaret Borsası ile imzalanan protokol çerçevesinde Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Aydınlar Mahallesi'nde yapıldı. Yaşları 8 ile 10 arasında değişen karaçamlar belirlenen alana dikildi.

Ağaç dikim törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Başkanı Ahmet Tiryaki katıldı.

Yeni etaplar için 3 protokol birden imzalandı

Ağaç dikimi öncesi üç yeni etap için protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Vali Davut Gül, Gaziantep- Kilis Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Karmen Peyzaj'dan İlker Mavi ve Türkmenler Un adına Bekir Tamerle imzalanan protokollerle birlikte ağaçlandırma çalışmalarında yeni etaplar için çalışma başlatıldı.

"Doğan her çocuğa karşı sorumluluğumuz var"

Dikim töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir yıl önce maskelere hapis olacağız, bir nefes sıhhatin önemli olacağını söyleselerdi inanılmayacağını belirterek, "Şimdi bundan kurtulmak istiyoruz. Bunların hepsi bir sonuç. Önemli olan koruyucu önleyici tedbir ve bunun için buradayız. 27 milyon fidan diktiğimizde, kişi başına düşen yeşil alanı arttırdığımızda burada toprağın hakkı verilmiş olacak. Birçok fidan dikiliyor ama bu projenin bir diğer önemi şu ki yetişmiş ağaçlar toprakla buluşuyor. Ben sabırsız bir başkanım bekleyemiyoruz. Bu ağaçların gölgesinde beraber oturalım, sahre kültürümüz var insanlar yemeklerini yesin, aile birliği bizler için çok önemli. Şehri yeşile boyamak için bu proje çok önemli. Bugün 3 imza daha atıyoruz. Tabipler odasıyla imza atacağız ve sağlıkçılarımızın vefasına ve gayretine bakarsanız en güzel ormanı onlar için dikmek lazım. Doğan her çocuğa karşı sorumluluğumuz var. Bunu yüreğinizde hissettiğiniz için teşekkür ediyorum. Görüntü ve gürültü kirliliğinden kurtulalım. Her yere dokunulmuş olsun dedik. Bu da emek istiyor. Ağaç başında her bir arkadaş gönülle aşkla yapıyor işini" diye konuştu.

"El ele vererek herkes bu sorumluluğun içinde olacak"

Gaziantep Valisi Davut Gül, 27 milyon fidanı bir anda dikilmeyeceğini hatırlatarak, "Geçen sene 4 milyon ağaç toprakla buluştu. Bu sene 4 milyon ağacın da üstüne çıkacağız. Orman İşletme Müdürlüğü'nün diktiği küçük fidanların yanında belediyelerim 8-10 yıllık büyük ağaçları dikiyorlar. Zamanı satın alıyorlar. El ele vererek Gaziantep'te yaşayan 7'den 70'e herkes bu sorumluluğun içinde olacak" dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise Vali Gül'ün 27 milyon fidan sözünü emir telaki ettiklerini, belediyecilikte yapılan binaların yanında yeşili desteklemek açısından bu gibi faaliyetleri desteklediğini aktardı.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, projeyi canı gönülden desteklediklerini, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması, ormansızlaşma ve doğal kaynakların tükenmesi gibi yaşanan küresel sorunlara karşı mücadelede sorumluluk almaya devam edeceklerini ifade etti.

Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryaki'de bugün dikilen ağaçların ve proje ile yaşanacak hayırlı bir geleceğin adımını atıklarını vurguladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gaziantep'te 'yeşil' hedef - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı
    00:33 İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Numune Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ve arkasında oturan bir kişi, sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • 4 çocuk annesi eşini sokak ortasında katleden şahıs, cinayet sonrası cesedin başında bekledi
    00:22 4 çocuk annesi eşini sokak ortasında katleden şahıs, cinayet sonrası cesedin başında bekledi

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde Vedat G.'nin, sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü boşanma aşamasındaki eşi Neşe G.'nin cesedinin başında beklediği ve kimseyi yanına yaklaştırmadığı ortaya çıktı. Cinayet aleti tabancayı başına dayadığı öğrenilen Vedat G.'nin, olay yerine gelen polis tarafından güçlükle ikna edilip, gözaltına alındığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement