GAZİANTEP'TE, 'YEŞİL ŞEHİRLER EYLEM PLANI' LANSMANI YAPILDI - Son Dakika
Güncel

GAZİANTEP'TE, 'YEŞİL ŞEHİRLER EYLEM PLANI' LANSMANI YAPILDI

AVRUPA İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yeşil şehir ilan edilen Gaziantep'te 'Yeşil Şehirler Eylem Planı Lansmanı' düzenlendi.

07.04.2022 17:17  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AVRUPA İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yeşil şehir ilan edilen Gaziantep'te 'Yeşil Şehirler Eylem Planı Lansmanı' düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen lansmana, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, EBRD yetkilileri, Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda,katık atık, su yönetimi, atık su, sokak aydınlatması, enerji tedariki ve ulaşım gibi konu başlıkları ele alınarak EBRD 'Yeşil Şehirler' programının sürdürülebilirlik açısından Gaziantep'teki yol haritası konuşuldu. Proje kapsamında ise, kent genelinde 12 aylık süre zarfı içerisinde danışmanlar ve paydaşların katkıları ile Yeşil Şehir Eylem Planı'nı oluşturularak, kentteki, çevresel sorunlar belirlenip, aşırı sıcaklık ve kuraklık gibi kilit başlıklara ilişkin ise önlemler alınacak.

'ÇEVRE VE DOĞA DOSTUYUZ'

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in Yeşil şehir programına en hazır şehirlerden biri olduğunu belirterek, şehrin sanayi alanlarının yeşile odaklı hazırlıklar yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak İklim Master Planı'nın hayata geçirdiklerinde sanayiyi yeşile çevirmek için neler yapılması gerektiği konusunda çalışırken kendilerine düşen önemli görevlerin de olduğu belirten Şahin, "Pandemiden ders alıp da çıkarılan sonuçlar hayatımızı olumlu yönde etkilemeye başladı. Şehri akıllı yapmazsak geleceği inşa edemeyiz. Bugünkü lansmanla yeşil şehir projelerini daha iyi yönetilebilir hale dönüştüreceğiz. Aksi taktirde afetlerin devam ettiği, küresel ısınmanın arttığı denizlerin yükseldiği olaylara seyirci kalacağız. Biz seyirci kalamayız, gücümüzü birleştirerek şehri dönüştürerek çevre ve doğa dostu bir forma kavuşturacağız. Bu yüzden bu heyecanımızı paylaşan EBRD'ye çok müteşekkirim'dedi.

EBRD Sürdürülebilir Altyapı Yönetici Direktörü Nandita Parshad ise güzel şehir Gaziantep'te bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, dünyada şehirlerin enerji kullanımınım yüzde 70'inden ve sera gazı emisyonunun 4'te 3'ünden sorumlu olduğunu bu sebeple de şehirlere yatırım yapmanın yeşil bir dünya açısından önemli olduğunu aktardı.

Parshad," İklim değişikliği, hava kirliliği ve çevresel bozulmalar hususunda bir etki oluşturabilme konusunda muazzam fırsatlar sunmaktadır. Aynı zamanda en kırılganların çoğunu da kapsayacak şekilde bireylerin yaşamlarını iyileştirme fırsatı tanımaktadır. Gaziantep ise bu konulara yabancı değil. Türkiye'de iklim değişikliği eylem planı oluşturan ilk şehir. Hepimizin bildiği üzere neredeyse 500 bin mülteciye barınma ve ekonomik destek sağlayan bir şehirdir. Bugün artık Gaziantep için 27 megavattlık güneş enerji kapasiteli projeyi finanse ederek, yeşil şehirlerin teşvikli yatırımı ile kenti bir adım daha ileriye taşıyoruz. Ne var ki Gaziantep'i daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için yapacak çok şey var. EBRD Gaziantep'e destek olmak için burada? diye konuştu.

GAZİANTEP\'TE, \'YEŞİL ŞEHİRLER EYLEM PLANI\' LANSMANI YAPILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel GAZİANTEP'TE, 'YEŞİL ŞEHİRLER EYLEM PLANI' LANSMANI YAPILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu
    15:07 Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu

    Denizli'nin Çameli ilçesinde bir sürücünün otomobili çalıştırdıktan sonra aniden alevler yükseldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Araç kullanılamaz hale geldi ve yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı
    15:04 Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Z. yönetimindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ve araçta bulunan 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Araçtakilerin Dicle ilçesine düğüne gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

  • Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü
    15:03 Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatının yanında bulunan konteynırlarda çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında içeride kimsenin bulunmaması sevindirici bir durumken, işçiler güvenli bölgelere sevk edildi.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.

  • Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor
    14:57 Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.


Advertisement