Karadeniz turu kabusa dönüştü - Son Dakika
3.Sayfa

Karadeniz turu kabusa dönüştü

Gaziantep'te yola çıkan 60 kişilik kafilenin Karadeniz turu kabusa dönüştü.

03.09.2022 10:26  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te yola çıkan 60 kişilik kafilenin Karadeniz turu kabusa dönüştü. Gaziantep'ten başlayan yolculuk öncesinde 3 farklı turun kafilesi aynı otobüsle gezdirilirken, dönüş yolunda biten mazot nedeniyle kafile saatlerce sarp sınır kapısında ve Kayseri'de mahsur kaldı.

Gaziantep'te gezi tur sepetinden Doğu Karadeniz seyahatine çıkan bir kafile, 2 farklı tur firmasının da yer aldığı bir otobüse binerek tura başladı. İçerisinde çocukların da yer aldığı yaklaşık 60 kişilik kafile ile Doğu Karadeniz seyahatine çıkan kafile, Trabzon'a geldiklerinde ise kazadan kıl payı kurtuldu. Yine de seyahate devam eden kafile ise otelde yeterli sayıda oda ayrılmaması nedeniyle açıkta kalınca, yapılan görüşme ve tartışmaların ardından ise başka bir otele yerleştirildi. Otelde 45 kişilik kahvaltı servis edilen 60 kişilik kafile burada yaşanan sorunları ise hem tur şirketi yetkilileri hem de otobüs firmasının sahibi işadamı K.F.G. ile yaptığı telefon görüşmesi ile aştı.

Yolculuk kabusa dönüştü

Tüm sıkıntılarına rağmen 2 gece 3 günlük Doğu Karadeniz turunu Batum'da tamamlayan kafile dönüş yolculuğu esnasında otobüs firmasının sahibi işadamı K.F.G'nin intihar etmesi üzerine ise kafilenin sorunlarla başladığı tur adeta kabusa dönüştü. Sarp sınır kapısında yakıtı biten otobüs, yaklaşık 2 saat boyunca hiç bir yere hareket edemedi. Sınır kapısında mahsur kalan kafileden bir kısmı tur şirketlerinin iade ettiği paralarla kendi imkanları ile dönüş yaparken, kalanlar ise hem tur firması hem de otobüs firması yetkililerine ulaşmaya çalıştı. 2 saat sınır kapısında mahsur kalan yolcular, sosyal medya vasıtasıyla ulaştıkları Gaziantep Valisi Davut Gül'ün, desteği ve tur firmalarından gelen paralar ile otobüse yeniden yakıt dolduruldu. Türkiye'ye giren kafile, bir an önce ulaşmak istedikleri Gaziantep'e doğru hızla yol alırken, Kayseri Pınarbaşı'nda ise yeniden yakıtları bitti. Stop eden otobüs nedeniyle yolcular yol kenarındaki bir benzin istasyonunda yaklaşık 2.5 saat boyunca mahsur kaldı. Yaptıkları görüşme ve girişimleri sonuç vermeyen kafile kendi aralarında topladıkları para ile otobüse yeniden yakıt alarak, Gaziantep'e ulaştı. Mahsur kaldıkları anları cep telefonları ile görüntüleyen yolcular ise Karadeniz turunun kabusa dönüştüğünü ve büyük mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.

Şoförün ve rehberin de parasının verilmediğini ileri üren yolculardan Sariye Yüksel, "Okullar açılmadan arkadaşlarla birlikte Karadeniz turuna gitmeye karar verdik. Bizler gezi tur sepetine katıldık. Ancak geziden bir gün öncesinden bize Gaziantep Hareketli Turlar firmasının önünden alacaklarını söylediler. 3 firmayı birleştirmişler. Bize ekstra bir araba gönderdiler. Bu şekilde başladık tura Trabzon'da bir kaza atlattık virajı alamadık. 'Neyse ki her şeye rağmen geziyoruz' derken son gün otelde kahvaltı zamanında olaylar oldu. Onun öncesinden de çok sorun yaşadık. Sonra farklı otele götürüldük. Kahvaltı da 45 kişilik hazırlık yapılmış ama biz 60 kişi filandık orada bir sorun oldu. Sonra firma sahibi Kemal beyle görüşüldü. Bu görüşmenin ardından Kemal Bey ne gerekiyorsa ödeyin demiş. En sonda onunla bu görüşme olmuş. Sonrasında burada Kemal Bey intihar etmiş. Bu durumu Batum'da öğrendik, Çok üzüldük. Biz Batum'da öğrendik öldüğünü. Sınırda bekledik otobüsün yakıtı yoktu. Şoförün parası verilmiyor, rehberin parası verilmiyor. Muhatap bulamıyoruz insanlar mağdur edildi. 2 buçuk saat durakta Sırp sınır kapısında bekledik. Arkadaşlarımızdan, diğer tur firmalarından biraz para gelince aracımıza yakıt alarak yola çıktık. Tekrar Kayseri'ye gelirken yakıtımız bitti. Yine bizden para istendi. Her yolculukta bizden para istendi" diye konuştu. - GAZİANTEP

Karadeniz turu kabusa dönüştü
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Karadeniz turu kabusa dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Advertisement