Gaziantep'teki Patlama - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Patlama

Gaziantep\'teki Patlama

ABD Milletvekili Mike Doyle ve Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto'nun aralarında bulunduğu Amerikan heyeti, Gaziantep'te patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktı, dua etti.

28.08.2012 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Milletvekili Mike Doyle ve Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto'nun aralarında bulunduğu Amerikan heyeti, Gaziantep'te patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktı, dua etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh şehri arasında kardeş şehir iyi niyet protokolü imzalamak için kentte bulunan 11 kişilik Amerikan heyeti, patlamanın meydana geldiği Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, heyette bulunanlara olayla ilgili bilgi verdi.

Daha sonra, ABD Milletvekili Mike Doyle, Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto, Pittsburgh şehrinde siyahi vatandaşların dini lideri Glenn Greyson, Türk Amerikan Birlikleri Kurumu Başkanı Furkan Koşar, Pittsburgh Türk Kültür Merkezi temsilcileri Serdar Ayman ve Hasan Eygören'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Milletvekili Halil Mazıcıoğlu patlamanın yaşandığı yere beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı.

Daha sonra dini lider Glenn Greyson, Gaziantep'teki patlamada ölenler için dua okudu. Patlamada vefat edenlerin cennete gideceğini söyleyen Greyson, bir daha böyle bir olay yaşanmamasını diledi.

-Milletvekili Doyle'den terörü kınama-

Milletvekili Mike Doyle, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pittsburgh ve Gaziantep'in kardeş şehir ilan edilmesi için burada bulunduklarını hatırlatarak,

"Bugünün önemi bizim için sadece kardeş şehir ilan etmek değil. Bu talihsiz olayı da hep beraber kınamak, ABD ve Türkiye olarak terörizmi, terörü hep beraber lanetlediğimizin bir göstergesidir" dedi.

"İyi dost kötü günde belli olur" diyen Doyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e teşekkür ederek, "Biz bu gezimizi 3-4 ay önceden planladık. Bu talihsiz olay meydana gelmesine rağmen kendileri tüm ekibi bu geziyi iptal etmediler. O yüzden kendilerine teşekkür ediyorum bu cesur davranışlarından dolayı. Bize verdiği bu destekten dolayı da hem başkanımıza hem vekilimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Asım Güzelbey ise heyete teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Gaziantep'te meydana gelen bu müessif olay nedeniyle büyük bir özveri gösterip şehrimize geldiler. Programlarını ertelemediler. Bugün kendileriyle Pittsburgh ile Gaziantep arasında kardeş şehir protokolünü imzaladık. Kendileri bombanın patladığı yere gidip bir çiçek koymak istediklerini bize ifade ettiler, biz de bunu büyük memnuniyetle kabul ettik. Kendilerine, heyete ve Sayın Milletvekiline çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Gaziantep ile Pittsburg arasında çok daha dostane ilişkiler olacağına inanıyorum."

Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da açıklamasında, "Gerçek bir kardeşlik oldu. Bomba patlamasına rağmen gelmeleri bizi gerçekten mutlu etti" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Zeynep Yücetaş/ Sevil Çelik

Yayıncı: İbrahim Uyar - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement