Gaziantep'teki Yangın - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'teki Yangın

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkan Vekili Ömer Yalım, 2 çocuğun hayatını kaybettiği yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.

09.10.2012 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkan Vekili Ömer Yalım, 2 çocuğun hayatını kaybettiği yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.

Yalım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın ihbarının kendilerine sabaha doğru 04.00 civarında ulaştığını ve ekiplerin anında olay yerine giderek yangına müdahale ettiğini belirtti.

Elyaf deposunda çıkan yangın sonucunda dumanın merdiven boşluğundan üst kattaki eve ulaştığını ve dumandan etkilenen 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, babalarının da hastaneye kaldırıldığını ifade eden Yalım, "Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz" dedi.

-Görgü tanığı

Görgü tanığı Kenan Kıranşal ise yangın ve sonrasındaki olaylara ilişkin, depoda çıkan yangın sonucu binanın tamamını duman kapladığını belirtti. Dumandan etkilenen anne ile 3 çocuğunun evin damına çıktığını ifade eden Kıranşal, olayı şöyle anlattı:

"Dumandan etkilenen anne, 3 çocuğunu evin damına çıkarmayı başardı. Ölen 2 çocuk da babasıyla birlikte evin damına çıkmaya çalışıyor fakat baba kapının önüne yığılıyor. Çocuklar da merdivenin yukarısına kadar çıkabiliyor. Aşırı duman nedeniyle merdiven boşluğundan aşağı düşen 2 çocuk ve baba bir anda yangının ortasında kalıyor."

Kıranşal, çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kısa sürede yangına müdahale ettiğini, depodan çıkarılan baba ve 2 kızının hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

-Ölen kardeşler toprağa verildi

Bu arada yangında dumandan etkilenerek hayatını kaybeden 2 kız kardeşin cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Nizip ilçesine bağlı Salkım beldesinde toprağa verildi.

Mahmut Fehime Güleç Ortaokulu'nda okuyan 5. sınıf öğrencisi Firdevs Üzümlü'nün arkadaşları ve okul müdürü de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Öğrenciler, arkadaşları Firdevs'i çok sevdiklerini, onun başarılı bir öğrenci olduğunu anlatarak, "Başımız sağolsun" dedi.

Şükriye Göğüş İlköğretim Okulu'nda okuyan 3. sınıf öğrencisi Sevim Üzümlü'nün arkadaşlarının da üzgün olduğu görüldü.

Öte yandan hastanede tedavisi süren Mehmet Üzümlü'nün, geçim sıkıntısı nedeniyle 5 yıl önce Salkım beldesinden çalışmak için Gaziantep'e taşındığı ve ailenin maddi durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

Muhabir: Kemal Karagöz/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'teki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement