Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) meclis toplantısına katıldı.

04.09.2018 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) meclis toplantısına katıldı.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Koçer, Gaziantep tarımsal sanayi üretimi ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler hakkında, meclis üyeleriyle istişarelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Et Borsası, Antep Fıstığı Lisanslı Depoculuk, Pilot Ölçekli Antep Fıstığı İşleme Tesisi ve Hububat Emtia Merkezi gibi ulusal ölçekli projeleri en kısa sürede şehir ekonomisine kazandırmak istediklerini belirtti.

GTB'nin 2015 yılından itibaren yürütmeye başladığı Elektronik Ürün Senetleri Platformu'nun (ELÜS) işleyişiyle de ilgili bilgiler veren Tiryakioğlu, " Türkiye'de yaklaşık 9 borsa ELÜS hizmeti vermekte. Tarımsal ürün ticaretini lisanslı depolar aracılığıyla elektronik ortama taşıyan sisteme 2015 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığından aldığımız yetki ile başladık. Elektronik ortamda ticaret için gerekli görülen tüm altyapı hazırlıklarını tamamladıktan sonra 2016 yılında 450 bin ton kapasiteli 16 lisanslı depoyla sözleşme yaparak işe başladık. Bugün itibarıyla 1 milyon ton kapasiteli 26 lisanslı depoyla sözleşme imzalamış durumdayız. 2017 yılında yaklaşık 510 bin ton ürün ELÜS platformumuzda işlem gördü." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, GTB Meclis üyeleriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, borsa meclisini ve yönetimini özverili çalışmalarından dolayı kutladı.

Oda ve borsaların faaliyetlerini yakinen tanıyan biri olduğunu vurgulayan Koçer, şunları kaydetti:

"Öncelikle panik yapacak bir durum yok. Türkiye'de kesinlikle ekonomik bir kriz yaşanmamakta. Şu an sadece piyasalarda dolar kurundan kaynaklı bir sıkını mevcut. Ekonomik krizin olması demek, binlerce insanın işinden olması, yüzlerce fabrikanın sıkıntı yaşaması, faizin ve enflasyonun kontrolden çıkmış olması demektir. Böyle bir süreç yok, inşallah hiçbir zaman da olmayacaktır. Bizlere düşen görev sağduyu içerisinde, panik yapmadan süreci sağlıklı bir şekilde sürdürebilmektir. Bunun için kriz edebiyatı yapılmadan, piyasaların her zaman canlı ve diri tutulması gerekiyor. Bugün ağustos ayı ihracat rakamlarına baktığımızda, bayram tatiline rağmen ciddi bir düşüş olmadığını görüyoruz."

Ampute Futbol Takımı'nın transfer çalışmaları

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken milli kaleci Mert Yıldız'ı, renklerine bağladı.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yeni sezonda maçları kendi sahalarında yapacaklarını aktardı.

Güzel, takımda transfer çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, taraftarlardan destek beklediklerini belirtti.

Mert Yıldız da transferden duyduğu mutluluğu aktararak, takımı için elinden geleni yapacağını kaydetti.

GAÜN'den terminale danışma bürosu

Gaziantep Üniversitesince 2018-2019 akademik yılı kayıtları için otobüs terminaline danışma bürosu kuruldu.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversiteyi kazanan öğrenciler, merkez kampüste yapılan kayıt işlemleri öncesinde otogarda kurulan danışma bürosunda görevli personel tarafından kayıt işlemleri öncesi bilgilendiriliyor.

Gaziantep Üniversitesine gelen öğrenci ve velilerin otogardan merkez kampüse kadar daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla kayıt tarihleri süresince Gaziantep Üniversitesi tarafından servis tahsis edilerek ulaşımları sağlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement