Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, İslahiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki din görevlileriyle bir araya geldi.

02.08.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, İslahiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki din görevlileriyle bir araya geldi.

Çelik, İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi binası toplantı salonunda tüm personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz'dan itibaren yaşananlara dikkati çekerek, menfur darbe girişiminde Diyanet İşleri Başkanlığı ve tüm personelin ülke davasında üzerlerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

Türkiye'de tüm camilerde okunan ezan ve selalarla halkın bilinçlenmesi noktasında imam hatip ve müezzinlerin çok önemli bir başarıya imza attıklarını dile getiren İl Müftüsü Çelik, "Diyanet personelinin görev alanının sadece caminin içi olmadığı, bilakis din görevlisinin gerçek görev alanın halkın içi ve meydanlar olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Din görevlilerimiz adeta Kurtuluş Savaşı'ndaki ön safta bulunan büyük din alimleri gibi hareket ederek çağımızın din görevlilerinin misyonunu daha da genişleterek önemli hale gelmiştir." diye konuştu.

Öte yandan yüzyılın nifak hareketinde dini kullanan kişilerin din anlayışına ve algısına zarar vererek halkın itimadını sarstığını belirten Çelik, din görevlisinin ferasetli ve basiretli olması gerektiğini söyledi. Müftü Çelik, dinde asıl olanın samimiyet olduğunu dile getirerek, dinde perde arkasında özel ve gizli şeylerin olamayacağını, İslam'da her şeyin açık ve net olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, Çelik'e teşekkür etti.

Araban'da demokrasi nöbetinde Kuran-ı Kerim tilaveti

Araban ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminın ardından tutulan demokrasi nöbeti sırasında Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney'in daveti üzerine Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda toplanan vatandaşların devam eden demokrasi nöbetinde Sad Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi müezzin kayyumu Sabri Yusufoğlu, İmam Gazali Camisi imam hatibi Mehmet Korkmaz ve Sad Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi imam-hatibi Ahmet Atar, Kuran-ı Kerim okudu.

Programa Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Belediye Meclisi üyeleri, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve teşkilatı üyeleri, İlçe Emniyet Amir Vekili Abdülkadir Özpınar, İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın ve ilçe merkezi ve tüm mahallelerdeki camilerin din görevlileri, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sülü, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu
    10:31 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu
    10:31 CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu

    Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği Gençlik Buluşması'na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda Özel, CHP'nin seçimlerdeki başarısının kaynağının gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı
    10:29 Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi. Hatipoğlu, depremin hemen sonrasında AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve gerekli çalışmaların planlandığını belirtti. Ayrıca içme suyu ve kumanya dağıtımı da yapıldı. Vali Hatipoğlu, deprem sonrası dayanışma örneği gösteren Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerine teşekkür etti ve devletin tüm kurumlarının sahada olduğunu vurguladı.

  • FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı
    10:29 FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı

    FETÖ'ye üye olmak suçundan aranan ve 2 yıl 1 ay hapis cezası bulunan Ş.E., Afyonkarahisar'da jandarma tarafından yakalandı. Şüpheli, gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderildi.

  • Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti
    10:29 Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş ve Belediye Başkanı Murat Sevinç, İkizyurt Mahallesini ziyaret etti. Mahallenin Kılıçkaya Barajı'na sınır olmasından dolayı baraj bölgesinde incelemede bulunan Açıkbaş ve Sevinç, mahalle muhtarı Edip Kılıç'tan bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin de eşlik ettiği incelemede mahallenin sorunları dinlendi.

  • Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak
    10:28 Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak

    Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında Kapıdağ Turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Oluşturulan Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu, bölge turizminin gelişmesi ve tanıtımı için yapılması gerekenleri, ana sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantılar düzenleyecek. Ayrıca, Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan işletmelerin daha uzun sürelerde hizmet verebilmeleri için turizm sezon süresinin arttırılması için çalışmalar yapılacak.

  • Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    10:28 Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, plakasız motosiklet ile panelvan çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü yaralandı ve Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Advertisement