Gaziantep Zirve Üniversitesi'ne Eski Bakan Kayyum Olarak Atandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Zirve Üniversitesi'ne Eski Bakan Kayyum Olarak Atandı

Gaziantep Zirve Üniversitesi\'ne Eski Bakan Kayyum Olarak Atandı

Gaziantep'te, bünyesinde Zirve Üniversitesi'ni de barındıran İpek Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yönetimine mahkeme tarafından kayyum atanmasına karar verildi.

03.07.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, bünyesinde Zirve Üniversitesi'ni de barındıran İpek Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yönetimine mahkeme tarafından kayyum atanmasına karar verildi. Alınan kararın ardından mahkeme heyeti üniversite mütevelli heyetine, eski bakan Vehbi Dinçerler'in de bulunduğu 8 kişiyi kayyum olarak atadı.

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında geçen 17 Mart günü İpek Eğitim ve Kültür Vakfı'na operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyon sırasında el koyduğu belgeleri inceleyen Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, işlemlerde usulsüzlük belirledi ve paralel yapıya para aktarıldığı tespit edildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün mahkemeye gönderdiği rapor sonrasında bünyesinde Zirve Üniversitesi bulunan İpek Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi ile üniversite Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atandı.

2009 yılında eğitime başlayan Zirve Üniversitesi'nde Afrika ülkelerinden gelen yabancıların da olduğu yaklaşık 5 bin civarında öğrenci eğitim görüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Zirve Üniversitesi'ne Eski Bakan Kayyum Olarak Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement