Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi

Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, geçen ay ihracatta yüzde 30 civarında bir düşüş yaşandığını, toplam bir yıllık ihracatta yüzde 7 civarında bir düşüş olduğunu bildirdi.

17.05.2020 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, geçen ay ihracatta yüzde 30 civarında bir düşüş yaşandığını, toplam bir yıllık ihracatta yüzde 7 civarında bir düşüş olduğunu bildirdi.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur Rauf Ateş moderatörlüğünde webinarda buluşarak, yeni normal hayatın kuralları içerisinde 2020 yılını değerlendirdi.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, personellerinin yüzde 60'nın evden çalıştığını, üretim alanında çalışanların ise sürecin başından itibaren önlemlerini almaya çalıştıklarını kaydetti.

Çalışanlarına pandemi sürecinde maddi yardım desteği sağladıklarını belirten Konukoğlu, Gaziantep Valiliğinin başlattığı "Biz Bize Yeteriz" kampanyasıyla da 60 bin aileye ulaştıklarını, yine valiliğin bir çalışması olan "Zimem Defteri" projesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Gaziantep'in pandemi sürecinde dahi, üretime devam eden güçlü bir şehir olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti:

" Bu şehir toplam 7,5 milyar dolar ihracat yapmakta ve üretiminin yüzde 40'ına yakınını ihracata göndermektedir. Şuan için gıda ve ambalaj sektörü oldukça iyi bir şekilde ilerlemekte olup, diğer sektörlerde bir yavaşlama mevcuttur. Geçen ay ihracatımızda yüzde 30 civarında bir düşüş yaşadık. Ama toplam bir yıllık ihracatımıza baktığımızda yüzde 7 civarında bir düşüşümüz oldu. Gaziantep'te yine de beklenilenden çok daha iyi bir durumdadır."

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, iş gücünün yeteri kadar çalışamadığı bu dönemde, üretkenliği tetikleyecek teknolojik altyapı çalışmalarını hızlandıklarını kaydetti.

Üretken, müşteri ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilen bir yapı için güçlü bir anlayış geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Koçer, "Önümüzdeki dönemlerde ekonomik faaliyetlerin yeniden canlanması, sektörlerdeki işgücünün sürdürülebilirliği, tekstil, sanayi ve turizm sektörlerinin yeniden canlanmasını kademeli ve tedbirli bir şekilde devamlılığının sağlanmasını umuyorum. Devletimizin ön gördüğü normalleşme politikaları ve belirli kurallara uyulduğu takdirde kontrollü olarak normal düzene geçiş sağlayacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Koçer ayrıca GAGİAD olarak 120 bin maske dağıttıklarını bildirdi.

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur de satış ofislerinin kapanmasının bir akut etkisi yarattığını, gayrimenkul sektöründe çok fazla dijital pazara yer olmadığını kaydetti.

Değişen koşullarla birlikte farklı çözümler aradıklarını dile getiren Timur, mobil evler olabileceğini belirterek, "Bizler şu anda ki akut etkileri elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Eğer bu süreç 3 ila 5 ay gibi bir süreçte son bulursa sürecin daha kolay atlatılacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantepli iş adamları video konferansla bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız
    16:43 Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Dünya Bankası kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor ve kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi bulunmamaktadır.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'
    16:39 Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu'daki projelerin devam edeceğini belirtti. Vali Dallı, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırım olduğunu söyledi.

  • Özgür Özel:
    16:21 Özgür Özel: "Hatay Halkının İradesine Sahip Çıkmaya Bu İşin Peşini Bırakmamaya Devam Edeceğiz" (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yaptı. Özel, seçim sürecinde partisini birinci parti çıkarmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hatay'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya yaptıkları ''tam kanunsuzluk'' başvurusuna da değinen Özel, "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Hatay halkının iradesine sahip çıkmaya bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Başkanı ABD'ye gidiyor
    16:19 Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Başkanı ABD'ye gidiyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın bahar toplantılarına katılmak üzere ABD'ye gidiyor. İkili görüşmeler yaparak yatırımcılarla buluşacaklar.

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak
    15:41 Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak

    Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, bu yıl budama yapmayarak çayını ÇAYKUR'a değil de özel sektöre satmayı düşünen üreticileri uyararak 'Ayağımızı denk alalım. Üreticiler budamalarını yapsınlar' dedi. Havaların ısınması ile çay üreticileri gübreleme ve budama işlemleri için çay bahçelerine girmeye başladı. ÇAYKUR'a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10'da 1'ini budamak zorunda olduğunu hatırlatan Mavi, bu işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ÇAYKUR'a çay satamayacağını uyarısında bulundu.


Advertisement