Gaziantepli İşadamından 33 Derslikli Okul - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli İşadamından 33 Derslikli Okul

Gaziantepli İşadamından 33 Derslikli Okul

Hayırsever iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu, Pancarlı Mahallesi'nde yaptıracağı 33 derslikli okulun Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen imza protokolü törenine katıldı.

29.10.2013 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayırsever iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu, Pancarlı Mahallesi'nde yaptıracağı 33 derslikli okulun Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen imza protokolü törenine katıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokole; Vali Erdal Ata, iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile bürokratlar katıldı.

Protokol töreninde konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in öğrenci sayısının 43 ilin nüfusundan daha fazla olduğunu ifade etti. Kentte 543 bin öğrenci bulunduğunu ve derslik başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu anlatan Vali Ata, Son 2 yılda bin 800 derslik yapıldı, hizmete açıldı. Bu senede 3 bin 29 derslik inşaatımız var. Bunların büyük bir bölümü bu yıl bitecek. Geri kalan kısmı ise 2014 yılında bitecek ve hizmete açılacak dedi.

İş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu ise yaptıracağı okulun ekonomik durumu iyi olanlara örnek olmasını isteyerek, Ben 53 yıldır Gaziantep dışında yaşıyorum. Bu okul katkısı, Gaziantep dışında yaşayan bütün Gazianteplilere simge olmasını dilerim diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydınoğlu'nun Pancarlı Mahallesi'ndeki 4 bin 360 metrekarelik araziye yaptıracağı 33 derslikli ortaokulun protokolü imzalandı. 3 milyon 600 bin liraya mal olacak ve yüzde 51'ini Mehmet İnal Aydınoğlu'nun ödeyeceği okulun isminin ise 'Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Ortaokulu' olacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantepli İşadamından 33 Derslikli Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement