Gaziantepli Kadınların 'Yuvalama' Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Kadınların 'Yuvalama' Mesaisi

Gaziantepli Kadınların \'Yuvalama\' Mesaisi

RAMAZAN Bayramı'na sayılı günler kala Gaziantepli kadınlar, 'yuvalama' telaşı sardı.

21.06.2017 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN Bayramı'na sayılı günler kala Gaziantepli kadınlar, 'yuvalama' telaşı sardı. Gastronomi kenti Gaziantep'te Ramazan Bayramı'na özel olarak yapılan ve oldukça zahmetli bir yemek olan 'yuvalama' yemeğini yetiştirmeye çalışan kadınlar bir araya gelerek imece usulü çalışıyor.

Kentte geleneksel hale gelen ve Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan bayram yuvalaması için ev kadınları hazırlıklara başladı. Bayram yuvalaması için gerekli malzemeleri temin eden ev kadınları, el birliğiyle ve büyük bir özenle yuvarlama yapıyor. İçine pirinç unu, irmik, yumurta ve çekilmiş kuzu eti konularak yapılan ve ufak toplar halinde nohut büyüklüğünde yuvarlanan yemek, Bayram Namazı'ndan sonra kahvaltı yerine yeniliyor ve gelen misafirlere ikram ediliyor.

Yuvalama yemeğinin oldukça zahmetli bir yemek olduğunu hatırlatan ve yemeği hazırlayabilmek için birkaç kadının bir araya gelmesi gerektiğini belirten Zevce Tuncer, "Oldukça zor bir yemektir. Gaziantep'e has bir yemektir. Bir tek kişi ile yapılmaz. Birkaç kişi toplanıyoruz, komşularla bu yemeği yapabilmek için. Bir gün onlara bir gün bize yapıyoruz. Bayram'ın ilk günü soframızda mutlaka olması gerekiyor. Zor bir yemek ancak oldukça lezzetlidir" dedi.

Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın geldiğinin sokaklarda ve evlerde telaşla yuvalama yapan kadınlardan anlaşılabileceğini ifade eden Hatice Tuncer ise "Bayram yuvalaması olmazsa olmazımız. Akşamdan hazırlarız. Erkeklerimiz namaza gider. Onlar namazdan gelene kadar biz yemeğimizi hazırlarız. Yanına pilavını yaparız. Herkes geldiği zaman bir araya gelip soframızı serip yemeğimizi yeriz. Daha sonra ise bayramlaşmaya gideriz. Gaziantep'te bayramın geldiğini yuvalamadan anlarsınız" diye konuştu.

Yuvalama yapan kadınlardan Birgül Kılıç de yuvalama yemeği olmadan Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın kutlanmadığını kaydetti.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantepli Kadınların 'Yuvalama' Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement