Gaziemir Belediye Başkanı Şenol Ağır Konuştu - Son Dakika
Yerel

Gaziemir Belediye Başkanı Şenol Ağır Konuştu

Gaziemir Belediye Başkanı Şenol Ağır Konuştu

Gaziemir Belediyesi'nin faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında eleştirilere cevap veren Başkan Şenol, ağır konuştu; "Orman idaresi ile yatırımcı kuruluşlarla, Ankara ile görüşüp işimi hallediyorum."

06.04.2013 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir Belediyesi'nin faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında eleştirilere cevap veren Başkan Şenol, ağır konuştu; "Orman idaresi ile yatırımcı kuruluşlarla, Ankara ile görüşüp işimi hallediyorum. Birileri hemen devreye girip bozuyor. İller Bankası yarın hazır dediği krediye 6 aydır onay vermiyor. Bakanlar aranıyor engeller için Ayıptır, yatırımı kendime mi yapıyorum" dedi.

Gaziemir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan dönem son toplantısında, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un 2012 Faaliyet Raporu görüşülerek karar altına alındı. Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar'ın 2012 Faaliyet raporu teknik sunumun ardından, yasa gereği oturumu yöneten Gaziemir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Yılmaz Ağırtaş önce siyasi partilere, ardından kişisel söz isteyen meclis üyelerine söz verdi. AK Parti'nin görüşlerini Erol Kaya ve Melih Göktanır açıkladı. CHP Grubu'nun görüşlerini Tahsin Çuhadar açıklarken, rapor hakkında kişisel görüşlerini CHP'den Savaş Kapucu, Ramazan Özkan ve Abdurrahim Nursoy, AK Parti'den ise Kerem Fahri Baykalmış yaptı.

Projelere başlanma ve gelir-gider bütçe arasındaki denge konularında yoğunlaşan eleştirilerin ardından kürsüye gelen Başkan Şenol, yaşanılan engelleme, soruşturma ve davalara adeta isyan etti. Şenol, şöyle konuştu: "İlk kez bu mecliste açık biçimde konuşacağım. Belki bu siyasi bir hata da olacak ama Gaziemir halkının da gerçekleri öğrenmesi gerekiyor" diyen Şenol, şöyle devam etti:

"Orman'la, bölgeyle, Ankara'yla işlerimi hallediyorum, ilişkilerim çok iyi. Sonra birileri devreye giriyor, işimi bozuyor. İsmen biliyorum hepsini. Buradan kim kimi aramış, hangi milletvekili bakanları arayıp engel çıkarmış. Kan kusuyoruz, kızılcık şerbeti içtik diyoruz. Her işim Ankara'dan dönüyor. Yasal baskılar var. 15 yıldır protokolle yapılmış çocuk şenliği için neden ihale yapmadın diye dava açıldı. Ama geçmişe dönük hesap sorulmuyor. Ben çatı eğiminden yargılanıyorum. Suçumuz varsa cezamızı çekeriz. Ama bu yatırımları kendime mi yapacağım. Yazık değil mi Gaziemir'e. Ama bundan sonra anlatacağım. Sokağa çıkıp vatandaşlarıma nasıl engellendiğimizi, hangi baskıların uygulandığını tek tek anlatacağım. Bugüne kadar bürokratlara bir zarar gelmesin diye sustum."

"DEVLETE GÖRE EN HIZLI GELİŞEN KENTİZ"

Yapımına başlanan yeni belediye hizmet binası için istenen kredi konusunda İller Bankası'nın 6 aydır onay vermediğini de dile getiren Şenol, "Ankara'ya gittim. Bu işin en tepesindeki kişi, 'Yarın sabah gelin alın kredinizi' dedi. Altı aydır ses yok. Ama olsun. Ben bu binayı her şart altında bu yıl içinde bitireceğim. B planım da var, C planım da var" şeklinde konuştu.

Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından hazırlanan kitapta, Gaziemir'in Türkiye'nin en hızlı ve en modern gelişen kent olarak gösterildiğini dile getiren Şenol, "Bundan sizler de gurur duymalısınız. Devlet bile kabul etmiş. Belediyemiz artık kurumsallaştı. Her şey kayıt altında. Güzel işler yapıyoruz" dedi.

Şenol, eleştirilerle ilgili olarak özetle şunları söyledi: "Erol arkadaşımız yollara geri dönüşüm kutusu koyduğumuz için bizi eleştiriyor. Arkadaşlar hiç geri dönüşüme karşı çıkılır mı? Sarnıç bizim zamanımızda çok gelişti. Atıfbey Meydanı'nı gidin görün, orası bir kültür meydanı oldu. Devletin kendi yaptığı bütçe denk mi arkadaşlar?! Açın bakın Gaziemir Belediyesi tarihinde ikinci en iyi bütçeyi yapmışız. Personel işçi giderleri arttı deniyor ben işçi dostuyum kusura bakmayın sizden fazla veriyorum. Çamaşırhane kiminize göre basit bir hizmet gibi gelebilir. Ancak faydalı ve gerekli bir yatırım. Borcunu yatırmadığı için elektriği kesilenler ihtiyaç sahipleri var, yaşlılar var, spor kulüplerimiz var. Bir ayda 750 kg çamaşır yıkama hizmeti verdik. Gaziemir Belediyesi bugün kişinin doğumundan, öldükten sonraya kadar hizmet vermeye başladı. GAZİGEM çok önemli büyük bir proje. Seneye kurs verdiğimiz öğrenci sayımız 3 bine ulaşacak. Semt evleri birer küçük belediye gibi çalıştırıyoruz. Gaziemir İzmir'in en temiz ilçesi. Seydi Baba Türbesi Düzenlemesi gelecek ay hizmete girecek. Meclisten meclise gelmeyin. Gaziemir'de yapılanları gezin." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir Belediye Başkanı Şenol Ağır Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement