Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Gaziler Günü Adana'da düzenlenen törenle kutlandı

19.09.2013 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziler Günü Adana'da düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen tören, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Tamer Uman'ın,  Atatürk Anıtına çelenk sunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Uman, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluşu, tam bağımsızlığı, tartışılmaz üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna hayatını hlçe sayarak iç ve dış düşmanlara karşı mücadele eden ve gazilik onuruna erişen kahramanların en mutlu gününün Gaziler Günü olduğunu söyledi.

Kahraman Türk ordusunun Mustafa Kemal komutasında Sakarya Meydan Muharebesi ile Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bu günün hür ve bağımsız  genç Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını dünyaya ilan ettiğini belirten Uman, TBMM'nin de 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verdiğini anımsattı.

Uman, kendilerinin de bu tarihi günü büyük coşkuyla kutladıklarını dile getirerek, "Bizler Cumhiriyetin temel nitelikleri ve kazanımlarının, üstümüzde dalgalanan şanlı al bayrağın, binlerce şerefede okunan ezanın ebediyete kadar idamesinin yılmaz savaşçıları ve bu konuda ettiğimiz yeminlerin, verdiğimiz sözlerin sahipleriyiz" dedi.

-Gazi Murat Caner-

Törende, İlhan Atış Anadolu Lisesi öğrencileri Bilsen Börkcü ve Sadık Özalevli de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1997'de Kuzey Irak'a düzenlediği "Şafak" operasyonunda mayın patlaması sonucu gazi olan ve boynundan aşağısı tutmayan Gazi Astsubay Murat Caner'in yazdığı şiiri okudu.

Yazdığı şiir okunduğu sırada duygulu anlar yaşayan ve tören sonunda öğrencilerin elini öptüğü Murat Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazilerin, Atatürk'ün tabiri ile yaşayan abideler olduğunu söyledi.

Vatanın her bireyini çok sevdiklerini belirten Caner, "Dilerim Gaziler Günü ebediyete kadar yaşaşın. Gücümüzü hem Atatürk'ün gösterdiği yoldan hem de Allah'ın yüreğimize verdiği imanı ecdadımızdan alıyoruz" dedi.

Törene gaziler, askeri erkan, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu 39. Aır Base Wing Komutanı Albay Craıg Wılls ve öğrenciler katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement