Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Nevşehir'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

19.09.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Nevşehir Şehitlik Parkında gerçekleştirilen programda, Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini korumak için üstün cesaret örneği gösteren gazilerin bu anlamlı gününde millet olarak gazi ve şehit ailelerin gururlarına ortak olduklarını ve onların kederlerini, acılarını yürekten paylaştıklarını ifade etti.

Milli ruh ve inancın zafere ulaşmada önemli rol oynadığına dikkati çeken Ceylan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne ve kardeşliğine kast eden bölücü terör odaklarına karşı şehit düşen ve yaralanan askerlerimizin ve polislerimizin acısı millet olarak yüreğimizi dağlamıştır. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda ederek şehit olan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Türk milleti, vatanı ve bağımsızlığı,  bayrağı ve milli ve manevi değerleri için tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorluklara göğüs germeyi bilmiş ve hiç çekinmeden gözünü çekinmeden en değerli varlığı olan canını feda etmiştir. İşte bu milli ruh, inanç, milletimizin daha büyük zaferlere ulaşmasını ve hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır."

Jandarma Yüzbaşı Kubilay Alp ise gaziliğin Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının, fedakarlığının yaşayan destanı, gazinin ise bu destanı yazan kahramanının adı olduğunu dile getirdi.

Milli bağımsızlığın, vatanın, milletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanın her karış toprağına kanlarını akıtan gazilere olan minnet ve şükranları ifade etmenin milli bir görev olduğunu vurgulayan Alp, "Sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk Ulusu ve onun göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizler azmimizi Atatürk' den, milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve gazilerimizin özgürlük meşalesinden almaktayız" ifadesini kullandı.

Törene, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, MHP Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Albay Şemsettin Çetin, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement