Gaziler Günü, Nevşehir'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Gaziler Günü, Nevşehir'de Kutlandı

Gaziler Günü, Nevşehir\'de Kutlandı

SAKARYA Meydan Muharebesi'nin kazanılması ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde 153 sayılı kanun ile Mareşallık rütbesi ve Gazilik ünvanın verilmesinin 94'üncü yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAKARYA Meydan Muharebesi'nin kazanılması ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e,  TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde 153 sayılı kanun ile Mareşallık rütbesi ve Gazilik ünvanın verilmesinin 94'üncü yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Şehitlik Parkı'ndaki kutlamalara Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekili Murat Göktürk ve MHP Milletvekili Mehmet Varol, İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı vekili Jandarma Kıdemli AlbayŞemsettin  Çetin, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç ve Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan uğrunda şehit düşenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Törende daha sonra Şehitlik Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,  İl Jandarma  ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli AlbayŞemsettin  Çetin,Belediye Başkanı Hasan Ünver ve  Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Jandarma Yüzbaşı Kubilay Alp, gaziliğin Türk vatan severliği, kahramanlığı, fedakarlığının yaşayan destanı ve Gazi nin ise bu destanı yazan kahramanının adı olduğunu söyledi.

Öğrenciler Gaziler Günü nedeniyle şiirler okudi. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da, ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerin şehit ailelerinin gururlarına ortak olduklarını ve onların keder ve acılarını yürekten paylaştıklarını ifade etti.

Gaziler Günü nedeniyle Kurşunlu Camii'nde öğle namazı öncesinde mevlit okutuldu. Öğle namazı ardından Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan irmik helvası dağıtıldı. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziler Günü, Nevşehir'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement