Gaziler ve Şehit Ailelerinden Şehitlik Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Gaziler ve Şehit Ailelerinden Şehitlik Ziyareti

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde herkesi, sevdikleriyle beraber şehitlikleri ziyaret etmeye davet etti.

14.02.2018 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde herkesi, sevdikleriyle beraber şehitlikleri ziyaret etmeye davet etti.

Aylar ve beraberindeki gaziler, Cebeci Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada şehit aileleriyle bir araya gelen gaziler, kabirlere karanfiller bıraktı.

Lokman Aylar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde şehit aileleriyle bir arada olmak istediklerin belirterek, "Sevgililer gününde, milletimizin sevdikleriyle beraber şehitlikleri ziyaret etmelerini istiyoruz. Eşlerini, evlatlarını vatan uğruna kara toprağa veren kardeşlerimizin ve bacılarımızın yanında olmak herkesin boynunun borcudur." ifadelerini kullandı.

Sehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Aylar, "Devlet, şehit ve gazilerine her zaman sahip çıkıyor. Şehit ailelerinin ve gazilerin vefaya ihtiyacı var. Şehit ve gaziler vatan, millet için canlarını, kanlarını vermişlerdir. Milletin de onlara her zaman sahip çıkması gerekiyor." dedi.

Hakkari Dağlıca'da 6 Eylül 2015'te şehit olan Astsubay Üstçavuş Okan Taşan'ın eşi Aylin Taşan, özel günleri oğlu Meriç'le birlikte şehitlikte geçirdiklerini belirterek, "Eşim özel günleri hiç unutmazdı, çok önem verirdi. Artık biz onun yanına geliyoruz. Biz onun özel günlerini kutluyoruz. Yüreğimiz yanıyor ama gururluyuz. Vatan için canını verdi, şehit oldu." diye konuştu.

Taşan'ın 6 yaşındaki oğlu Meriç de babasına Sevgililer Günü için resim yaptığını söyleyerek, yanında getirdiği resmi babasının kabrine yapıştırdı.

"3 torunumu da vatan, millet aşkıyla yetiştiriyorum"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Yaşar Yavaş'ın annesi Nezahat Yavaş, 3 torunu olduğunu dile getirerek, "Askerlerimize, polislerimize hep dua ediyorum. Çocuğum şehit oldu ama 3 torunum var. Hepsini vatan, millet aşkıyla yetiştiriyorum. Hepsi vatana, millete feda olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziler ve Şehit Ailelerinden Şehitlik Ziyareti - Son Dakika


Advertisement