Gazilere Övünç Madalyası Takan Vali Öztürk; 'millet Size Borçludur' - Son Dakika
Güncel

Gazilere Övünç Madalyası Takan Vali Öztürk; 'millet Size Borçludur'

Gazilere Övünç Madalyası Takan Vali Öztürk; \'millet Size Borçludur\'

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, terörle mücadelede sırasında yaralanan iki gaziye Devlet Övünç Madalyası beratı verdi.

19.09.2011 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, terörle mücadelede sırasında yaralanan iki gaziye Devlet Övünç Madalyası beratı verdi. Öztürk, gazileri tebrik ederek, "Millet size borçludur" dedi.

Vatan savunmasında görev alan gazilerin anılması için düzenlenen 19 Eyül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenevinde bir tören düzenlendi. Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral H. Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, askeri ve mülki erkanın yanı sıra gazilerin katıldığı törende Öztürk Açar ile Maksut Şasi'nin nerede gazi oldukları bilgisi verildi. Vali Sebahattin Öztürk, 9 Haziran 2008 günü Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında teröristler tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu yaralanan Maksut Şasi'ye Devlet Övünç Madalyası'nı taktı. Gazinin beratını veren Vali Öztürk, "Ailene, çoluk çocuğuna gururla gösterebileceğin bir vatan beratı bu. Millet size borçludur" diye konuştu.

Çukurca'da 12 Ağustos 1993 günü teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan Öztürk Açar'ın madalyasını ise 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral H. Kenan Hüsnüoğlu taktı ve berat verdi. Evli ve bir çocuk babası olan gazi Öztürk Açar, vatan, millet ve devletine hizmet ettiği için gururlu olduğunu belirtti. Tören sonunda Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral H. Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gazileri tebrik ederek beraber fotoğraf çektirdi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazilere Övünç Madalyası Takan Vali Öztürk; 'millet Size Borçludur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement