Gazinin Yardım Seferberliği Sınırları Aştı - Son Dakika
Genel

Gazinin Yardım Seferberliği Sınırları Aştı

Gazinin yardım seferberliği sınırları aştı Çocuklara yardım için Fransa'dan geldi Fransa'da sosyoloji bölümü öğrencisi 3 çocuk annesi Kamile Sulutaş, bir gazinin kurduğu derneğin faaliyetlerine destek olmak için geldiği Adana'da, kendi imkanlarıyla ayakkabı mont alıp çocuklara giydirdi...

30.10.2018 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazinin yardım seferberliği sınırları aştı

Çocuklara yardım için Fransa'dan geldi

Fransa'da sosyoloji bölümü öğrencisi 3 çocuk annesi Kamile Sulutaş, bir gazinin kurduğu derneğin faaliyetlerine destek olmak için geldiği Adana'da, kendi imkanlarıyla ayakkabı mont alıp çocuklara giydirdi

Kamile Sulutaş: "Gazi Sebahattin Aslan'ın dernek kurup çocuklara yardım yaptığını sosyal medyada öğrenince bende bu çocuklara yardım etmek için Fransa'dan geldim"

Gazi Sebahattin Aslan: "4 yıl önce atık kağıt toplayarak tek başıma başladığım eğitim gönüllüleri projemiz sınırları aştı"

ADANA - Fransa'da, sosyoloji bölümü öğrencisi 3 çocuk annesi Kamile Sulutaş, bir gazinin kurduğu derneğin faaliyetlerine destek olmak için geldiği Adana'da, kendi imkanlarıyla ayakkabı mont alıp çocuklara giydirdi.

Hakkari Dağ Komando Taburunda uzman çavuş olarak görev yapan Sebahattin Aslan (48), 26 Temmuz 1995'te Hakkari'de PKK ile girilen çatışmada başına isabet eden mermiyle ağır yaralandı. GATA'da yapılan operasyonların ardından Sebahattin Aslan 4 ay sonra ayağa kalktı ancak sağ tarafı felç olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Aslan, tekerlekli sandalye ile hayatını devam ettirirken 5 yıl önce atık kağıt toplayarak eğitim gören ve yardıma ihtiyacı olan çocuklara yardım etmeye başladı.

4 yıl içinde kendisine bir çok gazi arkadaşı ve vatan sevdalıların katıldığını bu nedenle "Vatanda Eğitim Derneği"ni kurduklarını belirter Aslan, "4 yılda 120 ton atık kağıt toplayarak 125 bin çocuğumuza bu sayede ayakkabı, mont ve kırtasiye yardımı yaptık. Artık bize katılan gönüllüler ülke sınırını da aştı. Almanya, Fransa gibi ülkelerden de bizi sosyal medyadan takip edip eğitim gören çocuklara yardım eden vatandaşlarımız var" dedi.

"Fransa'dan çocukların yardımına koştu"

Yurt dışında yaşayan yardımseverlerden biri de yıllardan beri Fransa'da yaşayan bir yardım kuruluşunda ücret karşılığı 3 gün çalışan 3 çocuk annesi Kamile Sulutaş. Fransa'da da kazandığı parayı yine Türk çocuklarının eğitimi için harcayan ve sürekli eğitim gören çocuklara yardım ettiğini söyleyen Sulutaş, "Gazi Aslan'ın eğitim gören çocuklara yardım ettiğini sosyal medyada gördüm. Bende katılıp yardım etmek istedim" dedi.

Sulutaş, eğitime çok önem verdiğini bu nedenle önce eşinin mühendislik okuduğunu şimdi de kendisinin sosyoloji okuduğunu bu nedenle de eğitim gören çocuklara yardım ettiğini anlattı. Sulutaş, "Ben yardım ettiğim çocukları bizzat görmek istedim. Onlara kendi ellerimle yardım etmek istedim. Bu nedenle Fransa'dan Adana'ya sırf çocuklara yardım etmek için geldim. Gazi Sebahattin Aslan ile birlikte çocuklara ayakkabı, mont ve kırtasiye malzemesi aldık. Daha sonrada bu çocuklara bunları dağıttık. Çocukların bunları aldığında yüzlerindeki mutluluğu görmek beni çok sevindirdi. Bundan sonrada yardımlarımız devam edecek."

Kamile Sulutaş, aldığı ayakkabıları çocuklara kendi elleriyle giydirdi. Sağır ve dilsiz çocuklar Sulutaş'a işaret diliyle teşekkür etti.

Gazinin Yardım Seferberliği Sınırları Aştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Gazinin Yardım Seferberliği Sınırları Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement