Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evlerindeki Başarıyı Yarışmalarla Teşvik Ediyor - Son Dakika
Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evlerindeki Başarıyı Yarışmalarla Teşvik Ediyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evlerindeki Başarıyı Yarışmalarla Teşvik Ediyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, eğitimde başarıyı teşvik etmek amacıyla Bilgi Evlerinde eğitim gören öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenledi.

05.05.2018 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi, eğitimde başarıyı teşvik etmek amacıyla Bilgi Evlerinde eğitim gören öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenledi. Yarışmada Kazım Karabekir Bilgi Evi birinci olurken Fevzi Çakmak Bilgi Evi, Barbaros Bilgi Evi ve Karadeniz Bilgi Evi olmak üzere toplam üç bilgi evi ikinciliği paylaştı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki Bilgi Evleri'nde eğitim gören 8. Sınıf öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenledi. Yarışmaya Barbaros Bilgi Evi, Fevzi Çakmak Bilgi Evi, Tikveşli Bilgi Evi, Yeni Mahalle Bilgi Evi, Çimentepe Bilgi Evi, Karadeniz Bilgi Evi, Mevlana Bilgi Evi, Karlıtepe Bilgi Evi Kazım Karabekir Bilgi Evi ve Karayolları Bilgi Evi olmak üzere toplamda 10 Bilgi Evi katıldı.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yarışmada aileler de heyecanlı dakikalar yaşadı. Kıyasıya mücadelenin olduğu yarışma, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve İngilizce derslerinden oluştu. Her bir ders için 4 soru sorularak toplam da 24 soruda öğrenciler ter döktü.

Her soru için 60 saniye süre verilen yarışmaya her bir bilgi evinden 3'er kişi olmak üzere toplam da 30 öğrenci katıldı. Başa baş giden yarışmayı Kazım Karabekir Bilgi Evi birincilikle tamamladı. Fevzi Çakmak Bilgi Evi, Karadeniz Bilgi Evi ve Barbaros Bilgi Evi ise ikinciliği paylaştı.

"Geleceğimizin, yarınlarımızın umudu gençlerimizdir"

Yarışma sonunda konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, "Buradaki genç kardeşlerimiz bilgiyi yarıştırdılar. Artık dünyada bilgi yarışıyor biliyorsunuz. Artık kuvvetin, gücün, ekonominin yerini bilgi aldı. Bilgiyi üretenler, bilgiye ulaşanlar bugün bilgileriyle dünyayı yönetiyorlar. Bu yüzden bizim gençlerimiz iyi ve donanımlı bir şekilde kendilerini yetiştirmek suretiyle kendilerine, ailelerine, ülkemize, milletimize ve insanlık adına faydalı, yararlı hizmetler üretmeleri içini donanımlı olmak zorundalar. Geleceğimizin, yarınlarımızın umudu gençlerimizdir. Bu ülkenin, bu insanların yarınları gençlerimize emanet olduğu için şimdiden kendilerini geleceğe iyi hazırlamaları gerekiyor. Bize düşen de gençlerimizi aydınlık yarınlara hazırlayacak o imkanları sunmakta seferber olmak. Bu yüzden biz de bilgi evlerimiz ile çocuklarımıza sağladığımız takviye eğitimin yanında böyle etkinliklerle de onları başarıya teşvik ediyoruz. Bu yarışmalar hem bilgilerini ölçmelerinde yardımcı oluyor hem de önümüzdeki LGS (Liseye Geçis Sınavı)'ye hazırlanmalarına katkı sağlıyor. Donanımlı bir nesil için çok çalışmalısınız gençler! Biz size imkanları sağlamaya devam edeceğiz ama siz de çok çalışarak geleceğin bilgili ve donanımlı bireyleri olun" dedi.

Birinci olan öğrenciler ise başarını sırrını 'kendine inanmak ve çok çalışmak' olarak açıkladı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evlerindeki Başarıyı Yarışmalarla Teşvik Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme nedeniyle çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement