Gaziosmanpaşa'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Gaziosmanpaşa'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak

Gaziosmanpaşa\'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe halkının ‘On bir ayın sultanı’ Ramazan ayının manevi atmosferini ve bir şenliği andıran coşkusunu hep birlikte yaşaması adına birbirinden güzel etkinlikler ve sokak iftarları gerçekleştirecek.

16.06.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe halkının 'On bir ayın sultanı' Ramazan ayının manevi atmosferini ve bir şenliği andıran coşkusunu hep birlikte yaşaması adına birbirinden güzel etkinlikler ve sokak iftarları gerçekleştirecek.

2015 yılı Ramazan ayı Gaziosmanpaşa'da, bu kutsal ayın maneviyatına uygun programlarla, çocuklara özel etkinliklerle ve kalpten kalbe sohbetlerle kulluğu hatırlatan bir bilinçle yaşanacak. 'On bir ayın sultanı' Ramazan ayının manevi atmosferi ve bir şenliği andıran coşkusu Gaziosmanpaşa Belediyesi'nce gerçekleştirilecek sohbet, söyleşi, konser, kitap imza günü ve tiyatro gibi etkinliklerle hissedilecek. Gaziosmanpaşa halkı bu etkinliklerin yanı sıra ilçenin 16 mahallesinde

gerçekleştirilecek sokak iftarlarıyla aynı sofrada ekmeklerini paylaşmanın ve oruç açmanın mutluluğunu yaşayacak. Büyük Gaziosmanpaşa İftarı ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun vereceği sohbet ve dualarla gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında Münib Engin Noyan, Ömer Döngeloğlu, Vehbi Vakkasoğlu, Necmettin Nursaçan, Senai Demirci'nin Ramazan'ın manevi atmosferini yansıtan sohbet ve söyleşi programları düzenlenecek.

Gönüllere hitap eden sesleriyle Mustafa Demirci, Orhan Hakalmaz, Ömer Karaoğlu, Eşref Ziya Terzi, Savni Sami Özer, Abdurrahman Önül, Esat Kabaklı, Ömer Çelik, İkbal Gürpınar ve Emre Ermiş, Bekir Ünlüataer, Grup Dergah, Saleh Sabr ve Feridun Özbek'in vereceği konserler Ramazan'ın sevincini ve coşkusunu yaşatacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinde, Serdar Tuncer, Dursun Ali Erzincanlı, İbrahim Sadri ve Uğur Arslan duygu dolu şiirlerle Gaziosmanpaşalı'lara hitap edecek. Bu etkinliklerin yanı sıra Mevlana 'Nar-ı Aşk, İnim İnim İnleyen Nağmeler', Ahmet Yenilmez'in Gül Sevdası, Geleneksel Ramazan ve Çocuk Eğlencesi gibi tiyatro oyunları sergilenecek.

"RAMAZAN, İYİLİĞİ DÜŞÜNMEKTİR"

Gaziosmanpaşalı'ları ve tüm İstanbul halkını düzenlenecek programlara davet eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, "On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif; iyiliği, ibadeti, ahireti, komşuyu, yokluğu ve yoksulu düşünmektir. Ramazan'a erişmenin sevincini ve coşkusunu yaşarken, Ramazan'ın manasını da en derinimize işlemeye hazırlanıyoruz. Ramazan; açlığı, tokluğu, paylaşmayı ve cömertliği düşünmektir. Gaziosmanpaşa'da mahalle iftarlarıyla soframızı vatandaşlarımızla paylaşıyor, maneviyatımıza uygun programlarla, çocuklarımıza özel etkinliklerle ve kalpten kalbe sohbetlerle kulluğumuzu hatırlıyoruz. Ramazan'ın bereketini, samimiyetini birlikte yaşıyoruz. Bu duygularla mübarek Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziosmanpaşa'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement