Gazipaşa Balıyla Ünlenecek - Son Dakika
Ekonomi

Gazipaşa Balıyla Ünlenecek

Gazipaşa Balıyla Ünlenecek

Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Karatepe Şefliği, Beyrebucak köyü sınırları içerisinde bal ormanı kurma çalışmalarına başladı.

14.01.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Karatepe Şefliği, Beyrebucak köyü sınırları içerisinde bal ormanı kurma çalışmalarına başladı.

2013 yılında projelendirilen 38 hektar bal ormanına 16 işçi her mevsim çiçeklenen bitkiler ekti. Sözkonusu proje ile arıların yılın her mevsiminde bal toplamalarını sağlamak amaçlanıyor. Proje kapsamında ayrıca kışın gelen arıcılar için iki kilometre yol ve konaklama alanı yapılacak. Bal Ormanı projesinin hayata geçirileceği bölgeye defne, harnup ve akasya fidanları diken çalışanlar projenin bölge için önemini anlattı.

"BÖLGE İBNİ SİNA'NIN DOĞAL ECZA DEPOSU OLACAK"

Arazide çalışan Ramazan Şahin, ektikleri fidanların çiçek açmasıyla birlikte hem bölgenin doğal güzelliğinin artacağını hem de arıcıların doğal ve kaliteli bal üreteceklerini söyledi. Şahin, "Bölge, İbni Sina'nın doğal ecza deposu olacak" dedi. Bir diğer çalışan Ayşe Güzel, bölgede yetişecek doğal bal üretimine katkı sağlamaktan mutlu olduklarını belirtirken, Mümine Arısoy da yapılan çalışmanın gelecek nesillere büyük bir miras olduğunu anlattı.

"YAZ KIŞ BAL ÜRETİMİ OLACAK"

Çalışmaları koordine eden Hüseyin Çayır da bölgenin doğal bitki örtüsü bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bölgeye defne, harnup ve çeşitli ağaçlar dikiyoruz. Arılar burada kışın bol miktarda bal üretecek. Doğal bal yiyeceğiz inşallah. Takriben bir kısmı 2-3 yıl sonra, bir kısmı da 5 yıl da çiçek açacak. Projenin ticari anlamda ilçeye çok katkısı olur. Bal üretimi meşhur bir hale gelecek. Yaz kış bal üretimi olacak."

"PÜREN'DEN ALINAN BAL ÇOK KALİTELİ"

Karaman'ın Ermenek ilçesinden gelerek Beyrebucak köyünde sezonluk arıcılık yapan Durmuş Ali Mutlu da projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ermenek'te kış mevsiminin çok çetin geçtiğini belirten Mutlu, şunları söyledi: "Arılarımızı hayatta tutmak için kış mevsimini Gazipaşa'da geçiriyoruz. Aynı zamanda kaliteli bal elde ediyoruz. Buranın bitki çeşitliliği çok güzel. Püren bitkisi var burada. Pürenden alınan bal çok kaliteli oluyor. Bu yüzden buraya geliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gazipaşa Balıyla Ünlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement