Gazipaşa Ortaokulu'nun Genç Yazarları İlk Kitaplarını Yayımladı - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa Ortaokulu'nun Genç Yazarları İlk Kitaplarını Yayımladı

Gazipaşa Ortaokulu\'nun Genç Yazarları İlk Kitaplarını Yayımladı

Aydın Gazipaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hakkı Çelik’in yönlendirdiği öğrencileri, kendi yazdıkları dört kitabı bastırarak yazarlığa ilk adımlarını attı.

06.02.2017 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gazipaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hakkı Çelik'in yönlendirdiği öğrencileri, kendi yazdıkları dört kitabı bastırarak yazarlığa ilk adımlarını attı.

Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerden Kürşat Çelik-Umut Kölmene "Kayıp Sözcükler Sözlüğü" adıyla dilimizde unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş sözcüklere dikkat çeken resimli bir sözlük yazdı. Öğrencilerden İbrahim Telli ve Berke Güney'de "Ege Efsaneleri" adıyla Ege Bölgesi'nin bilinen ve bilinmeyen efsanelerini kitaplaştırarak bu alanda önemli bir çalışmaya imza attı. Ece Ulusal, Cemrenur Aysal, Bengisu Sabırlı, Furkan Şahin ve Işıl Akdemir ise "Ben de Yazarım" adında iki ayrı kitap yazdı. Bu kitaplar sınıftaki tüm öğrencilerin roman parçalarının birleştirilmesiyle oluşturuldu. Böylelikle tüm öğrenciler kitap sahibi bir yazar olarak yazarlığa adım attı.

Öğrenciler yılsonunda TÜBİTAK Bilim Fuarına da katıldıkları kitap ve sözlük çalışmalarıyla öğretmen, öğrenci, okul müdürleri ve halktan çok büyük bir ilgi gördü. İlk etapta yüzer adet kitap bastırarak, gelen tüm misafirlere birer adet imzalayarak hediye eden öğrenciler, ilk imza günlerini de yapmış olmanın mutluluğunu yaşadı.

Genç yazar Kürşat Çelik, çalışmalarıyla ilgili olarak "Bu çalışmaya başlamadan önce dilimizin bu kadar yozlaştığını bilmiyordum. 'Güngöre' diye öz Türkçe bir sözcüğün yerine 'Pencere' kelimesinin kullanılmasını anlayamıyorum. Bu sözlükle dilimize bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize" dedi.

"Gelecek adına umut verici"

Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Nadir Coşkun, "Türkçe Öğretmenimiz Hakkı Çelik'in öğrencileriyle yaptığı bu çalışmalar gelecek adına çok ümit verici, inşallah bu ve bunun gibi çalışmalarla öğrencilerimizi yazmaya teşvik edip okulumuzun adını böyle kültürel çalışmalarla da duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğretmenim ve öğrencilerimle ne kadar övünsem azdır" diyerek duygularını dile getirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazipaşa Ortaokulu'nun Genç Yazarları İlk Kitaplarını Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement