"Gazisaray" - Son Dakika
Spor

"Gazisaray"

"Gazisaray"

Gaziantepspor, Sahasında Galatasaray'ı 3-2 Yendi.

04.02.2011 04:11  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepspor ile Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalin ilk maçında, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi. Gaziantepspor, kendi sahasında Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.

GRUP MAÇI 1-1 BİTMİŞTİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda A Grubu'nda birlikte mücadele eden iki takım Gaziantep'te 1-1 berabere kalmıştı. Gaziantep temsilcisi 10 puanla grubu lider tamamlarken, Galatasaray da 8 puanla çeyrek final vizesi alan 2. takım olmuştu. Bu arada, iki takımın Ali Sami Yen Stadı'ndaki lig mücadelesinde ise Galatasaray 1-0'lık skorla galip gelmişti.

STAT BOŞ KALDI

Ziraat Türkiye Kupası'nı alarak hem sezonu mutlu bitirmek, hem de UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek isteyen iki takım da avantajlı bir skor hedefledi. Oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya sporseverler çok fazla ilgi göstermedi ve statta boşlukların olduğu gözlendi. Maçı seyreden 10 bin civarında taraftarın bin 500'ünün Galatasaray taraftarı olduğu bildirildi.

BAROS İLK 18'DE, KEWELL VE NEILL İLK 11'DE

Gaziantepspor'da, teknik direktör Tolunay Kafkas, kadroda çok fazla sürprize gitmedi. Yalnız yeni transfer olan Cenk Tosun'a forma şansı verdi. Galatasaray'da ise Hagi, sakatlığı geçen Milan Baros'u yedeklerde soyundurdu. Milli Takım'dan dönen Kewell ve Neill'e ilk 11'de görev verdi.

AYHAN CEZALI

Bunun yanı sıra sakatlığı devam eden Arda, Pino, Gökhan Zan, Çağlar ve Barış ile cezalı olan Ayhan da bu maçta forma giyemedi. Cezalı futbolcusu bulunmayan Gaziantepspor'da ise sakat olan Serdar Kurtuluş kadroda yer almadı. Bu arada, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, maçı şeref tribününde birlikte izlediler.

İLK YARI

Galatasaray maça daha atak başladı. 4. dakikada, Culio'nun derinlemesine pasıyla soldan ceza sahasına giren Kewell'ın açısı kaybolunca topu Culio'ya aktardı, bu oyuncunun ortasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 9. dakikada, soldan süratle dripling yapan Olcan Adın, Murat Ceylan'ın pasıyla topla ceza sahasına girdi, vuruşunda Zapata meşin yuvarlağı kontrol etti.

Gaziantepspor aradığı golü 17. dakikada buldu. Galatasaray ceza sahasına sağa açılan topu Popov bekletmeden içeriye gönderdi, altıpasın hemen gerisinde müsait durumda bulunan Cenk Tosun plase vuruşla kaleci Zapata'nın solundan topu filelerle buluşturdu: 1-0

25. dakikada, gelişen Gaziantepspor atağında rakibinden baskı ile topu kapan Cenk Tosun, uzak mesafeden çok sert vurdu, top Zapata'dan döndü, tehlikeyi defans uzaklaştırdı. 29. dakikada, Gaziantepspor'un kazandığı serbest atışı Wagner kullandı. Arka direğe giden topu Yalçın kafayla içeri çevirdi, topu göğsüyle kontrol eden Cenk Tosun'un şık rövaşata vuruşu az farkla üstten auta gitti.

31. dakikada, sağdan kullanılan serbest atışta, arka direğe doğru giden topu Lorik Cana kafayla içeri doldurdu, Gaziantepspor savunması Kazım'dan önce kafayı vurarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 38. dakikada, Galatasaray beraberliği yakaladı. Kewell'ın pasıyla soldan atağı sürükleyen Culio, çizgiye indiği anda zor pozisyonda ortasını yaptı. Kazım'ın kafa vuruşunu Karcemarskas çıkardı, boşta kalan meşin yuvarlağa bir kez daha kafayı vuran Kazım, boş kaleye topu gönderdi: 1-1

İlk yarı 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARI

48. dakikada, gelişen Galatasaray kontratağında, Stancu'nun pasıyla sağdan ceza sahasına giren Kazım'ın vuruşu üstten auta gitti. 55. dakikada, Popov sağdan şık hareketlerle ceza alanına kadar sokuldu, içeri kestiği topla buluşan Olcan Adın, Murat Ceylan'a aktardı, bu oyuncunun vuruşunda top auta gitti.

57. dakikada, Cenk Tosun'un tek pasıyla sağdan çizgiye kadar inen Popov, Hakan'ı oyundan düşürdü, sonra altıpastaki Olcan Adın'a pasını verdi, bu oyuncunun dönerek yaptığı vuruş soldaki Wagner'e giderken, pas girişiminde araya Sabri girerek tehlikeyi uzaklaştırdı. 63. dakikada Galatasaray Stancu'nun g

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Gazisaray' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement