Gazoz ve Çekirdek Eşliğinde Nostaljik Filmler - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazoz ve Çekirdek Eşliğinde Nostaljik Filmler

Gazoz ve Çekirdek Eşliğinde Nostaljik Filmler

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki kurulan alanda vatandaşlar yazlık sinema nostaljisi yaşarken, 60 kişilik alanda Yeşilçam’ın eski filmleri gösterime sunuluyor.

20.07.2017 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki kurulan alanda vatandaşlar yazlık sinema nostaljisi yaşarken, 60 kişilik alanda Yeşilçam'ın eski filmleri gösterime sunuluyor.

Ödemiş ilçesinde, Şubat ayında hizmete açılan bir sanat evi, eski yazlık sinema keyfini yaşatıyor. Yeşilçam'ın ünlü filmlerinin beyaz perdeye yansıtıldığı alanda, vatandaşlarda keyifli dakikalar geçiriyor. Gazoz ve çekirdek eşliğinde eski filmleri izleyen vatandaşlar, eski sinema alanlarını yeniden hatırlıyor.

Sanat evinin kurucusu Canan Mursallı, Umut Sanat Evi olarak ilçede her türden sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Sanat evimizin ikinci katında yaklaşık 50 kişinin oturarak izleyici olabileceği bir cep tiyatrosu salonu oluşturduk. Burada kendi bünyemizde, sana evimizi gelen gençlerden oluşan ekipler tarafından çıkarılan oyunları izleyebiliyoruz. Bunun yanında şimdi de yazlık sinema keyfini yeniden hatırlatmaya çalıştık. Eskiden gazoz ve çekirdek eşliğinde izlediğimiz filmleri aynı keyfi yeniden anımsatarak izlemeye ve yazlık sinema özlemini gidermeye çalışıyoruz. Sanat evi olarak Yılmaz Güney'in ödüllü Umut filmini ilk film seçtik. İzleyicilerimizden de olumlu tepkiler aldık. Bu keyfi sürdürmeye çalışacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Gazoz ve Çekirdek Eşliğinde Nostaljik Filmler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement