Gazze'de Binlerce Filistinli Birlik Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Politika

Gazze'de Binlerce Filistinli Birlik Çağrısı Yaptı

Gazze\'de Binlerce Filistinli Birlik Çağrısı Yaptı

Yaser Arafat’ın ölüm yıl dönümünde, Gazze’de Yüksek Milli Uzlaşma Komisyonu’nun düzenlediği toplantıda on binlerce Filistinli Kuteybe Meydanı’nda toplanarak birlik çağrısında bulundu.

10.11.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaser Arafat'ın ölüm yıl dönümünde, Gazze'de Yüksek Milli Uzlaşma Komisyonu'nun düzenlediği toplantıda on binlerce Filistinli Kuteybe Meydanı'nda toplanarak birlik çağrısında bulundu.

Yaser Arafat'ın ölüm yıl dönümü vesilesiyle Gazze'de Yüksek Milli Uzlaşma Komisyonu'nun düzenlediği toplantıya katılan milli ve İslami liderler, 13 yıl önce Fetih Kurtuluş Örgütü ile Hamas arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 100 kişinin davasının artık sona erdirilmesini, dosyanın kapatılmasını ve Filistin'de bölünmenin sona erdirilmesini istedi. Toplantıya katılanlar Filistin bayrakları ve Yaser Arafat'ın posterlerini taşıyarak milli birlik sloganları attı.

Gazze Şeridi'nin liderlerinden biri olan Abu Ahmed al-Hasenat, çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve bütün Filistinli gruplara bir çağrı yaparak, bu uzlaşmanın tam olarak gerçekleşmesini istedi. Abu Ahmet Hasenat, hayatını kaybedenlerin çocukların ailelerine pişman olmamalarını söyleyerek, verilecek tavizle ülkenin birliğinin sağlanacağını söyledi.

Fetih hareketinin bir üyesi ve Filistinli kadın olarak Filistin'in birliğini sağlamak için buraya geldiğini açıklayan Hanan Radwan, Filistinli bütün gruplara Filistin'in kurtuluşunun sağlanması için uzlaşma ve milli birlik çağrısı yaptı.

Genç aktivist Amin Ferhat da, bütün grupların ayrılıklardan vazgeçerek Filistin meselesinin dünyada ön plana çıkarılmasını istedi. - GAZZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gazze'de Binlerce Filistinli Birlik Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement