Hafız genç kızlar "Filistin bayrak yürüyüşü" düzenledi - Son Dakika
Güncel

Hafız genç kızlar "Filistin bayrak yürüyüşü" düzenledi

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimcilerin geçen hafta işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenledikleri provokatif "bayrak yürüyüşü"ne karşılık abluka altındaki Gazze'de hafız genç kızlar "Filistin bayrak yürüyüşü" gerçekleştirdi.

04.06.2022 16:44  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimcilerin geçen hafta işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenledikleri provokatif "bayrak yürüyüşü"ne karşılık abluka altındaki Gazze'de hafız genç kızlar "Filistin bayrak yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Hamas Kadın Kolları'nın çağrısıyla Gazze'de genç kızlar ve çocukların 2022 yılı hafızlık eğitiminin tamamlanmasının ardından icazet töreni kapsamında yürüyüş yapıldı.

Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs'teki "bayrak yürüyüşü"ne karşılık düzenlenen eylemde, Filistin bayrakları ile Kuran-ı Kerimler taşındı.

Hamas Kadın Kolları Toplumsal Meseleler Sorumlusu Azze el-Ucle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilere karşı yapılan yürüyüşe yaşları 6 ile 25 arasında değişen yaklaşık 1000 hafızın katıldığını belirtti.

Eylemin Gazze'nin, İsrail'in ihlallerine karşı Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün yanında olduğunu göstermek amacıyla yapıldığını ifade eden Ucle, "Bu yürüyüşle, gelecek nesillerin Aksa'yı ve Filistin'i unutmayacağı mesajını vurguladık." dedi.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerden Doğu Kudüs'te provokatif yürüyüş

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimciler, 1967'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla 29 Mayıs Pazar günü provokatif "bayrak yürüyüşü" gerçekleştirmişti. On binlerce fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine yürümüştü.

Yürüyüş günü ve akşamında, Yahudi yerleşimci gruplar, Eski Şehir'de ve diğer mahallelerinde, Filistinlilere, arabalarına ve evlerine saldırmıştı.

Eski Şehir çevresinde yollara barikat kuran İsrail polisi, Filistinlilere gün boyunca kauçuk kaplı mermi, göz yaşartıcı gaz, cop, atlı birliklerle müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, olaylarda 79 Filistinlinin yaralandığını, biri gerçek mermiyle olmak üzere 28 yaralının hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.

Hafız genç kızlar "Filistin bayrak yürüyüşü" düzenledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hafız genç kızlar 'Filistin bayrak yürüyüşü' düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası başladı. 27 ülkeden 108 sporcu, İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda gerçekleşen organizasyona katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri yapıldı. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon, 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement