Gazze'den İsrail'in Deniz Ablukasını Kırmak İçin İkinci Teşebbüs - Son Dakika
3.Sayfa

Gazze'den İsrail'in Deniz Ablukasını Kırmak İçin İkinci Teşebbüs

İsrail’in 11 senedir uyguladığı ablukayı kırmak için Gazze Şeridi’nden ikinci defa bir ana bot etrafında bulunan onlarca tekne, ikinci defa Akdeniz’e doğru açıldı.

10.07.2018 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in 11 senedir uyguladığı ablukayı kırmak için Gazze Şeridi'nden ikinci defa bir ana bot etrafında bulunan onlarca tekne, ikinci defa Akdeniz'e doğru açıldı. Hürriyet Botu isimli teknede Gazze'de yapılan büyük geri dönüş yürüyüşü sırasında yaralanan Filistinliler ve üniversite öğrencileri bulunuyor.

Bu küçük filo, 29 Mayıs'ta İsrail'in Gazze'ye uyguladığı deniz ablukasını ikinci defa yıkma teşebbüsünde bulunan ikinci filo olarak Akdeniz'e açıldı. 29 Mayıs'ta İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak için 17 yolcuyla yola çıkan ilk filonun yolcuları İsrail kuvvetleri tarafından gözaltına alınmıştı. Filodaki bütün yolcular serbest bırakılırken, teknenin kaptanı Süheyl el-Amudi o tarihten beri tutuklu bulunuyor.

İsrail yönetimi Gazze'ye dışarıdan silah geldiği iddiasıyla Gazze'yi 11 yıldır hava, kara ve denizden abluka altında tutuyor. İsrail Deniz Kuvvetleri Gazze'de balıkçıların yalnızca Akdeniz'de yalnızca 9 mil açıklarında balık tutmasına izin veriyor. Bu sınırı aşan balıkçılar gözaltına alınıyor.

Cihat Ebu Muhsin Gazze'de durumun çok kötü olması sebebiyle bugün bu ablukayı kırmaya geldiklerini söylüyor. Ebu Muhsin, Gazze Şeridi'ne uygulanan ambargonun kaldırılması için Arap dünyasına çağrı yaptıklarını söyledi. Cihat Ebu Muhsin, Gazze Şeridi'nde ilaç konusunda ve evlerin yıkılması ve su kirliliği sebebiyle büyük tehlike içinde olduklarını söyledi.

Cihat Ebu Muhsin, "Ben 48 yaşındayım halen başımı sokacak bir evim yok" derken, Gazzeli genç Ahmed Ebu Musa ise, "Umarız Hürriyet Botu yolculuğunu tamamlayarak İsrail ablukasına bir meydan okuma mesajı gönderir" dedi. Ebu Muhsin bu ablukanın er geç bir gün biteceğine, işgalin sona ereceğine inandığını söyledi. - GAZZE

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Gazze'den İsrail'in Deniz Ablukasını Kırmak İçin İkinci Teşebbüs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement