Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika
Güncel

Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı

Gazze'nin yeniden imarı için bağışçı ülkelerin katılımıyla yapılacak konferans başladı.

12.10.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, İsrail'in saldırıları sebebiyle büyük yıkımın yaşandığı Gazze'nin yeniden imarı için yapılacak konferans başkent Kahire'de başladı.

Mısır ve Norveç yönetimlerinin ortaklığında gerçekleştirilen konferansın açılışını darbeden sonra göreve gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yaptı.

Filistin tarafının Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Rami el- Hamdallah, Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki ve bazı bakanlar tarafından temsil edildiği konferansa, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yanı sıra Japonya, Fransa, İtalya, Ürdün, Katar başta olmak üzere 30 ülkenin dışişleri bakanları katılıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement