Gazze'ye Yardım Cuması - Son Dakika
Güncel

Gazze'ye Yardım Cuması

Kütahya'da İnsani Yardım Derneği üyeleri, "Gazze'ye Yardım Cuması" kampanyası dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

12.10.2018 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da İnsani Yardım Derneği üyeleri, " Gazze'ye Yardım Cuması" kampanyası dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan derneğin Genç İHH Başkanı Hüseyin Aksu, Mısır ve İsrail rejiminin sınır kapılarını kapatarak Filistin ve Gazze'yi adeta bir açık hava hapishanesine çevirdiklerini söyledi.

2 milyon nüfusu ile yüzölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze'nin yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalıştığını dile getiren Aksu, şunları kaydetti:

"Gazze'de hayatı durma noktasına getirildi. Gazze Şeridi'ne uygulanan kara, hava ve deniz ablukası 2006 yılından beri artarak devam ediyor. Bu abluka Gazze Şeridi'nde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda. Bu abluka 12 yıllık yıkım sürecinden bu yana arkasında 4 bin 631 şehit ve 21 bin 426 yaralı bıraktı. Saldırılar ve işgal planları sebebiyle toplam yerleşim birimlerinin yüzde 77'sine denk gelen 292 bin 502 ev yıkıldı veya zarar gördü. Bugün burada ve tüm Türkiye'de Gazze dostlarıyla birlikte Siyonist İsrail'in bu hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak tüm bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz."

İsrail'in Filistin'deki zulmüne sessiz kalmayacaklarını da kaydeden Aksu, "İsrail'e karşı bizler de mücadelemizi sürdüreceğiz. Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze'yi gündemlerine almalı ve bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına dernek başkanı Mustafa Yenipazar, yönetim kurulu ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'ye Yardım Cuması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement