Gazzeli kadınlar yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünleri üretiyor - Son Dakika
Güncel

Gazzeli kadınlar yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünleri üretiyor

- Gazzeli kadınlar yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünleri üretiyor İsrail'in ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde yaşayan 40 Filistinli kadın, yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünler üreterek geçimini sağlıyor.

01.08.2021 13:03  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Gazzeli kadınlar yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünleri üretiyor

GAZZE - İsrail'in ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde yaşayan 40 Filistinli kadın, yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünler üreterek geçimini sağlıyor. Üretilen şampuan, saç ve cilt kremleri ile saç yağları eczanelerin yanı sıra internetten de satışa sunuluyor.

İsrail ablukasındaki Gazze Şeridi'nde bulunan Beyt Lahya kentinde yaşayan kadınlar maydanoz, nane, ısırgan otu, su teresi ve gül gibi kendi yetiştirdikleri bitkileri kullanarak kozmetik ürünler üretiyor. Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı, Oxfam örgütü ile Najd Filisinli yerel sivil toplum örgütü tarafından finanse edilen projede ekim çalışmaları ve üretim fabrikasında toplam 40 kadın çalışıyor. Proje kapsamında 20 kadın bitkisel, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirmek için, 20 kadın da bitkilerden yağ çıkarmak için özel eğitim aldı. Kadınların ellerinden çıkan şampuan, saç ve cilt kremleri ile saç yağları eczanelerin yanı sıra internetten de satışa sunuluyor.

Proje yöneticisi Hassan Tamuz, "Gazze Şeridi'nde bulunan ve ucuz olan 15 çeşit doğal bitki ile başladık. İncir gibi ağaç

yapraklarını kullanmak için de yakında bir plan başlatacağız. Bölgede 100 kozmetik ürün üretmemizi sağlayacak doğal bitkiler

var. Şampuan, saç kremi, cilt kremleri, saç yağları dahil olmak üzere 15 çeşit ürün üretebiliyoruz" dedi.

Projede yer alan kadınlardan Nevin El-Hodari, "Şampuan, yüz ve el kremleri gibi kozmetik ürünler üretiyoruz. Korona virüs salgınında dezenfektan üretmek için de bu proje kapsamında aromatik bitkilerden yağlar çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Günde yaklaşık 30 ABD doları kazanıyorum"

Dawala Marof ise, "Gül, biberiye, nane, fesleğen ve kına ekiyoruz. Bu projeye katıldım. Benim görevim doğal bitkilerden kozmetik yapmalarını sağlamak. Daha önce 5 ABD doları zorla kazanıyordum. Bu proje sayesinde günde yaklaşık 30 ABD doları kazanıyorum. Bu da aileme para sağlamama yardımcı oluyor" diye konuştu.

Gazzeli kadınlar yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünleri üretiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazzeli kadınlar yetiştirdikleri bitkilerden doğal kozmetik ürünleri üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement