Fuhuş baskınında çete üyelerinin "Erkete" çalıştırdığı ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

Fuhuş baskınında çete üyelerinin "Erkete" çalıştırdığı ortaya çıktı

İstanbul'da polis ekipleri gece kulüplerine düzenlediği operasyonda, 8 şüpheliyi gözaltına alırken, 23 konsomatrisi yakaladı. Çetenin, baskınlardan korunmak için çeşitli noktalarda "Erkete" çalıştırdığı ortaya çıktı.

20.09.2019 09:42  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da polis ekipleri, Aksaray'daki 9 gece kulübüne operasyon düzenledi. Organize polisinin düzenlediği operasyonda şüphelilerin, kaçak olarak getirdikleri kadınları konsomatris olarak çalıştırdığı ve çeşitli suçlara karıştırdıkları öğrenildi. Çetenin, baskınlardan korunmak için çeşitli noktalarda "Erkete" çalıştırdığı belirtildi. Operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı, 23 konsomatris yakalandı. Konsomatrislerden bazılarının saklanmaya çalışması dikkat çekti.

Operasyon; İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi gecesi, Fatih Aksaray'daki Room Bar, Beyaz Saray, The Coctail, Android, Belance, Lacost, New Europa, Laguna, Carisma adlı eğlence merkezlerine baskın düzenledi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı olan 11 şüpheliden 8'i gözaltına alındı. Konsomatris olarak çalıştırılan, yabancı uyruklu 23 kadın ise yakalandı. Polisin baskın düzenlediği adreslerinden birinde sahte içki üretildiği ve müşterilere servis edildiği belirlendi. Diğer bir adreste ise kumar oynatıldığı tespit edildi.

Fuhuş baskınında çete üyelerinin

KADINLAR SAKLANMAYA KALKTI

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, organize ekiplerinin girdiği gece kulüplerinde, konsomatris olarak çalışan kadınların polisten saklanmaya çalışması dikkat çekti. Bazı kadınların, tezgahların arkasında depo olarak kullanılan alana girerek saklanma girişimi sonuçsuz kaldı. Eğlence merkezlerinde kadınların polise yakalanmaması için gizli bölmelerin hazırlandığı tespit edildi. Duvarları aynayla kaplı bir gece kulübünde, polis ekipleri araştırma yaparken gizli bir kapı fark etti. Aynalarla kamufle edilen kapından, konsomatrisler için hazırlanmış bir bölmeye geçen ekiplerin yaptığı aramada bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Fuhuş baskınında çete üyelerinin

ZORLA ÇALIŞTIRILMA İDDİASI

Polis ekiplerinin yakaladığı kadınların kaçak olarak ülkemize getirildiği belirtildi. Zührevi hastalıklarla ilgili kontrol yapılması için hastaneye götürülen kadınlardan bazılarının zorla çalıştırdığı iddia edildi. İşlemleri tamamlanan kadınların İl Göç İdaresi'ne teslim edildiği belirtildi.

Fuhuş baskınında çete üyelerinin

ADAMLARINA TAKİP YAPTIRDILAR

Organize polisinin operasyon düzenlediği gece kulüplerini işletmecilerinin, daha önce gerçekleştirilen polis denetimlerine karşın "Erkete" yöntemi geliştirdiği belirtildi. Şüphelilerin, polis ekiplerinin Aksaray bölgesine baskın için daha önce kullandığı toplanma noktalarına kendi adamlarına gözetlettirdikleri öne sürüldü. Baskınlara karşı önlem olarak bekletilen erketelerin, her hangi bir hareketlenme durumunda polis araçlarını takip ettiği ve işletmecilere bilgi verdiği öne sürüldü.

Fuhuş baskınında çete üyelerinin

ORGANİZE EKİPLERİ DEVRALDI

Yapılan çalışmalarda, şebekelerin "Erkete" sisteminin tespit edilince "Organize Polisi" devreye girdi. Erketelere fark edilmeden bölgeye giden ekipler, şok baskını düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler hakkında "Suç örgütü kurmak" "Suç örgütü yönetmek" ve "Suç örgütüne üye olmak" "Hürriyeti tahdit" "Zorla çalıştırma" "Konsomatris çalıştırma" suçlamalarında işlem yapılacağı belirtildi. Ayrıca, şüphelilerden kumar oynatıldığı tespit edilen bir mekan için " Kumar oynatmak" suçundan, diğer bir adresle ilgili de "Kaçak ve sahte içki" suçlamasıyla işlem yapılacağı belirtildi.

Fuhuş baskınında çete üyelerinin "Erkete" çalıştırdığı ortaya çıktı

Son Dakika Güncel Fuhuş baskınında çete üyelerinin 'Erkete' çalıştırdığı ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • Mustafa : Akp ülkeyi mahfetti insanlar aç aç sayın cumhurbaşkanı sen halen adalar fabrika sat olurmu 54 30 Yanıtla qqq: karneyle gida aldıgın günleri ne cabuk unuttun :) 26 48 Banka güvenlik: 2 gb internet paketinle boş yapma burda, ergen mustafa 11 18 sosyete arap: mmustafa sen 15 16 yil önce paran yok diye hastanede senet imzalayip hastani cikardinmi 14 14 Sosyeteden mizdaaaya: Sosyete den mizdaaya buyuk bi kapak alsana bi kapak nerene dayarsan daya gibi oldu 2 1
  • Abdallah dallas: Amarikoda Uçağa biniyorız mısulman arabız diya bıziy ucahtan atiyler.duvaleta gıdiyorız 4 okka zuçıp şifoni iki dafa çekmışiz diye..bız mısilmanız erabız gardaşşş ekmegi coh yerız 7 okka zıcarız 1 31 Yanıtla
  • Can: Şeriat lazım , 10 14 Yanıtla Çok: İstiyorsan İran'a arap a git 3 1 Yusuf: Gerzek sana hollandaya git diyen var mı? Bu nasıl sığlık 2 2
  • Akp sicti: Akp bitti bu son yillari bidaha gelmezler 15 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement