Ortadoğu'dan Yoğun Talep Var! Yalova'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar - Son Dakika
Ekonomi

Ortadoğu'dan Yoğun Talep Var! Yalova'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar

Yalova'nın Termal ilçesinde zengin Araplar için yapılan geceliği 15 bin ve 25 bin dolarlık kral daireleri için talep patlaması yaşanıyor.

15.12.2018 16:31  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arapların mülk edinmede tercih ettikleri bölgelerin başını çeken Yalova'nın Termal ilçesinde inşa edilen 180 milyon dolar yatırım bedelli dev tesis aynı anda 21 kralın konaklamasına imkan sağlıyor. Geceliği 17 bin dolara 500 metrekarelik dubleks dairede konaklayacak krallar, dilediklerinde geceliğine 25 bin dolar (134 bin TL) ödeyip başkan süitine de yerleşebilecek.

Ortadoğu'dan gelen turistlerin taleplerine karşılık vermek maksadıyla Karaderili Şirketler Grubu tarafından Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de yapımına başlanan 180 milyon dolarlık 2 bin 200 yataklı Yalova Terma City 2019 yılında hizmete giriyor. Yapımına 4 yıl önce başlanan termal şehir konseptli dev tesiste 19 kral dairesi bulunuyordu. Ancak Ortadoğu ülkelerinden gelen yoğun talep üzerine tesisteki kral dairesi sayısı 21'e çıkarıldı.

Ortadoğu'dan Yoğun Talep Var! Yalova'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar

KRAL DAİRESİ DEĞİL SARAY

Tesiste bulunan 21 kral dairesinden 17'si 250, 4'ü ise 500 metrekarelik dubleks süit odalardan oluşuyor. İçerisinde hem hizmetliler için, hemde çocuklar için 2 ayrı dairenin bulunduğu toplam 5 odası bir termal hamam 3 banyo ve bir masaj salonunu bulunan dubleks süitlerin her birinin iç dizaynı için 1 milyon dolarlık harcama yapıldı. İçinde piyanosundan, hamamı, akıllı alt yapısından ofis hizmetlerine kadar her detayın düşünüldüğü odalar Türkiye'ye gelecek olan körfezdeki kraliyet ailelerininde dikkatini çekti. Geceliği 15 bin dolar olan kral dairelerinin sayısı gelen talepler üzerine 19'dan 21'e çıkarılırken otelde konaklayacak devlet başkanları başta olmak üzere kral ve kraliyet ailesi üyeleri dilediklerinde geceliği 25 bin liraya 1000 metrekarelik başkanlık süitini de tercih edebilecekler.

Ortadoğu'dan Yoğun Talep Var! Yalova'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar

KRAL DAİRELERİNİN SAYISI ARTTIRILDI

Hafta sonlarında kral dairelerinde konaklamanın çok yoğun geçtiğini belirten şirketin CEO'su Tevfik Talas "Ortadoğu ülkelerinden yoğun talepler geliyor. Gelen misafirler kral dairelerini istediği için de sayıyı artırmak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

Ortadoğu'dan Yoğun Talep Var! Yalova'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar

"TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Toplam 2 bin 200 yatak kapasiteli otelin termal bölümlerine de misafir alınmaya başladığını söyleyen Talas, şunları söyledi: "Otelin yapım kararı da Yalova bölgesine gelen körfezin büyük ailelerinin kalabileceği bir yer olmamasından ortaya çıktı. Başlangıçta 19 kral dairesi ile planlanmıştı proje ancak gelen talepler doğrultusunda 21 kral dairesine çıktı. Yaptığımız bu projeyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye'de 21 kral daireli ve 1000 m²'lik 1 başkanlık suitli termal oteli ilk kez yaptık. Kral dairelerinin 17 adedi tek kat ve ortalama 250 m², 4 adedi de dubleks 500 m² olarak planlandı. Dairelerde, ebeveyn yatak odası, ebeveyn banyo, ikinci yatak odası ve banyosu bulunuyor. Salon büyüklüğü ise 130 m² olarak belirlendi. Salonlarda, şömine, bar, piyano,tamamı özel tasarım yemek ve oturma grupları bulunuyor."

Ortadoğu'dan Yoğun Talep Var! Yalova'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar

Dubleks kral dairelerinde ise diğerlerine ek olarak sauna, hamam, çalışma odası, bakıcı odaları, mutfak, 200 m² salon bulunduğunu belirten Talas, "Ebeveyn yatak odasında kumandalı döner yatak, masaj yatakları ve elektrikli kumanda ile karartılabilen camlar kullanıldı" diye konuştu.

Kral dairelerinde birinci sınıf mermere ve özel tasarım seramiklerin bulunduğunu, mobilyaların da özel tasarım olduğunu vurgulayan Tevfik Talas, "Terasları büyük olan 6 adet kral dairesinin teraslarında manzaraya karşı separatörlü jakuzi bulunuyor" dedi.

Ortadoğu\'dan Yoğun Talep Var! Yalova\'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ortadoğu'dan Yoğun Talep Var! Yalova'daki Bu Otelde Bir Gece Kalmak İçin 134 Bin TL Ödüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement