Geçen hafta bir kadın kendini yakmıştı! İran'dan çelişkili stat açıklaması - Son Dakika
Spor

Geçen hafta bir kadın kendini yakmıştı! İran'dan çelişkili stat açıklaması

İran'da, maç izlemek için stadyuma girmeye çalıştığı gerekçesiyle hapse mahkum edilmesine tepki olarak kendini ateşe veren kadının hayatını kaybetmesinin ardından hükümetten yasağa ilişkin çelişkili açıklamalar geldi.

11.09.2019 15:26  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran medyasına göre, başkent Tahran'da düzenlenen kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına konuşan İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Ruhani hükümetinin kadınların stadyumda maç seyretmelerini "olumlu" karşıladığını söyledi.

Aynı toplantı sonrası açıklama yapan İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi ise kadınların stadyumda yer almalarının halihazırda "uygun olmadığını" savundu.

"HÜKÜMET OLUMLU KARŞILIYOR"

Kadınların sosyal ortamlarda bulunma taleplerini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Rebii, "Hükümet, kadınların stadyumlara girmesini olumlu karşılıyor. Spor Bakanı tarafından yapılan açıklamada olduğu gibi kadınların milli ve lig maçlarını stadyumda seyretmeleri için fiziki şartlarla ilgili çalışmalar tamamlandı." dedi. Konuyla ilgili kararların hızlı bir şekilde alınması gerektiğine işaret eden Rebii, "Konuyla ilgili bazı endişelerin bertaraf edilmesi için maç seyretmeye stadyumlara giden erkeklere de ahlaki kurallara riayet etmelerini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"ŞU AN UYGUN DEĞİL"

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Vaizi ise halihazırda kadınların stadyumlarda maç izlemelerinin uygun olmadığını söyledi. Vaizi, konuya dair şunları kaydetti:"Bize göre, stadyumdaki şartların uygun olması durumunda kadınların buralarda bulunmasında bir engel yok. Ancak şu an rakip takımların taraftarları birbirlerine küfrediyor ve kavga ediyorlar. Bu durumda şu an kadınların stadyumlarda yer alması uygun değil."

Geçen hafta bir kadın kendini yakmıştı! İran'dan çelişkili stat açıklaması
Mavi Kız lakaplı Seher Hudayari

SEHER HUDAYARİ KENDİNİ YAKMIŞTI

İran'ın önde gelen futbol takımlarından İstiklal taraftarı Seher Hudayari, maç izlemek için stadyuma girmeye çalıştığı gerekçesiyle hapse mahkum edilmesine tepki olarak kendini ateşe vermiş ve hayatını kaybetmişti. "Mavi Kız" olarak adlandırılan Hudayari'nin ölümü, ülke genelinde tepkilere yol açarken Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinden (FIFA) yapılan yazılı açıklamada İran'da kadınların stadyuma girişine izin verilmesi çağrısı yinelenmişti.

Geçen hafta bir kadın kendini yakmıştı! İran\'dan çelişkili stat açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Geçen hafta bir kadın kendini yakmıştı! İran'dan çelişkili stat açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • filozof: kadınlar büyük ATATÜRKE ÇOK ŞEY BORÇLULAR YOKSA İLKEL GERİCİ YOBAZLAR ONLARA ÇUVALI GEÇİRİR DÜNYAYIDA ZİNDAN EDERLER 80 YAŞINDAKİ ADAMA 7 CARİYE YAPARLARDI DİN MEZHEP PEŞİNDE KOŞAN ARAPLAR SONUNDA KENDİ BAŞLARINI YEDİLER MAHFOLDULARKURTULUŞ İLİMD BİLİMDE SANAYİ VEDE ÜRETİMDEDİR GERİSİ YALANDIR 1 2 Yanıtla
    Müslim: Senin gibi dinsizler bana laf edemez 0 0 anti cahil: Haklısın şimdiki cahil kesim iran gibi olmamızı istiyor 0 0
  • Domal trump: Adam olun yoksa döverim haa 0 0 Yanıtla

Advertisement