Geceyarısı Ekspresi Broadway'de Sahnelenecek - Son Dakika
Güncel

Geceyarısı Ekspresi Broadway'de Sahnelenecek

Geceyarısı Ekspresi Broadway\'de Sahnelenecek

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tepki göstermeye hazırlanıyor.

17.01.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geceyarısı Ekspresi, "Broadway show"u olarak geri dönüyor.

Oyun, hikayenin gerçek kahramanı Billy Hayes'ın performansıyla, New York'ta 22 Ocak'tan itibaren sergilenecek.

Amerika'daki Türk derneklerinin çatı kuruluşu Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF),  yeni yapımın da film gibi içerik olarak Türkiye'yi karalayıcı olması durumuna karşı tepki göstermeye hazırlanıyor.

TADF Başkanı Ali Çınar, AA'ya yaptığı açıklamada, bu konuda topyekün tepki gösterimine hazırlandıklarını belirterek, konuyla ilgili olarak acilen toplantı düzenleyeceklerini ifade etti.

Oliver Stone özür dilemişti-

1970 yılında Türkiye'de uyuşturucuyla yakalanıp, hapse atılan Amerikalı Billy Hayes'in 1977 yılında kitaplaştırdığı hikaye, Oliver Stone tarafından sinemaya uyarlanmış ve Alan Parker'ın yönetmenliğinde, 1978  İngiliz-Amerikan ortak yapımı bir film olarak gösterime girmişti.

O dönemde Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen film, 52. Akademi Ödülleri'nde aday olduğu 6 dalın 2'sinde  "En İyi Özgün Müzik" ve "En İyi Uyarlama Senaryo" ödülü kazanmıştı.

Aralık 2004'te  filmin senaryo yazarı Oliver Stone, Türkiye'ye yaptığı bir ziyaret sırasında, yazdığı şeyleri çekim aşamasında fazla dramatize ettiğini kabul ederek özür dilemişti. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geceyarısı Ekspresi Broadway'de Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement