Geceyarısı Ekspresi Filmi - Son Dakika
Güncel

Geceyarısı Ekspresi Filmi

Geceyarısı Ekspresi Filmi

Geceyarısı Ekspresi filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Geceyarısı Ekspresi filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

09.07.2011 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

amerikalı talebe billy hayes uyuşturucu alışkanlığını türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretinde sürdürmeye kalkınca yetkililer tarafından gözaltına alınır. bundan sonra ise hayes'ın zorluklarla dolu hapishane günleri başlar...

oliver stone'un senaryosunu yazdığı film, özellikle bizim ülkemizde bolca münakaşa yarattı. gerçek olaylardan yola çıktığını deneyimleri ya aktardığını söyleyen yapımcılar, filmin abartılı olduğu eleştirilerine hedef oldular. yönetmen alan parker ancak yıllar sonra filmde türkiye'ye dair hakaret düzeyinde eleştiriler olduğunu kabul etti özür diledi.

1978 yılında çekimleri biten ve gösterime giren film 1979 Akademi Ödülleri'nde aday olduğu 6 dalın 2'sinde oscar kazandı (En iyi özgün müzik: Giorgio Moroder ve en iyi uyarlama senaryo: Oliver Stone)

filmin gerçek kahramanı olan Billy Hayes ise yaptığı bir röportajda başından geçen olayların filmin senaristleri tarafından abartıldığını ve bu sayede Oscar'a giden yolun açıldığını açıklamıştır.

Yönetmen: Alan Parker

Senaryo: Oliver Stone, William Hoffer, Billy Hayes

Oyuncular: Rifki, Paolo Bonacelli, Bo Hopkins, Irene Miracle, Brad Davis

Filmin Türü: Biyografi, Drama,

Orijinal Adı: Midnight Express

Yapımcı Firma: Casablanca Filmworks

Yapım Yılı: 1978

Yapım Ülkesi: İngiltere, ABD

Orijinal Dili: İngilizce, Maltaca, Fransızca

Filmin Süresi: 121 dk.

Son Dakika Güncel Geceyarısı Ekspresi Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement