GEÇİRDİĞİ KAZAYLA TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM OLAN SAMET, MEZUN OLDUĞU LİSEYE MEMUR OLDU - Son Dakika
Güncel

GEÇİRDİĞİ KAZAYLA TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM OLAN SAMET, MEZUN OLDUĞU LİSEYE MEMUR OLDU

AKSARAY'da 10 yıl önce geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Samet Vurgun (30), girdiği sınavı kazanıp, mezun olduğu liseye memur olarak geri döndü.

30.11.2022 10:43  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKSARAY'da 10 yıl önce geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Samet Vurgun (30), girdiği sınavı kazanıp, mezun olduğu liseye memur olarak geri döndü. Kaza sonrası hayatının birden değiştiğini belirten Vurgun, 20 yıl her şeyin normal olduğu bir süreçten, birdenbire böyle kaza sonrası hayatımın 360 derece değişmesi benim için oldukça zor oldu. Kazadan 3 yıl sonra azmedip girdiğim EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) ile mezun olduğum lisede memur olarak çalışmaya başladım. Hayat küsülecek kadar uzun bir süreç değil. dedi.

Aksaray'da yaşayan Samet Vurgun, 2010 yılında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite sınavlarına hazırlanan Vurgun, ilk yıl sınavları kazamadı. İkinci yıl tekrar sınavlara hazırlanan Vurgun, sınav öncesi arkadaşlarıyla birlikte Mersin'e moral gezisi düzenlediler. Mersin'e gittikleri sırada içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu omiriliğinin zarar görmesi sonucu belden aşağısı felç kalıp tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Hayata küsmeyen Vurgun, girdiği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası mezun olduğu liseye memur olarak geri döndü.

KAZA SONRASI HAYATI DEĞİŞTİ

Yaşadıklarını anlatan Vurgun, kaza sonrası hayatının 360 derece birden değiştiğini belirtti. Vurgun, şunları söyledi

Liseden mezun olduktan sonra üniversiteye hazırlanmak için sınav dershaneye gittim. İlk yıl istediğim puanı yakalayamadığım için ikinci yıl tekrar dershaneye gittim. 2012 yılında bir trafik kazası geçirdim. Arabada arka tarafta yolcuydum. Arkadaşlarımla birlikte sınav döneminde moral olsun diye Mersin'e gidiyorduk. Aracın içerisinde 5 kişiydik. Kazada boynum sıkışarak kırıldı. Bu kırılma sonucunda omuriliğimde yaralanma oluştu. Bacaklarım o andan itibaren kullanamaz bir hale geldi. Kaza yapmadan önce 20 yıl her şeyin normal olduğu bir süreçten birdenbire böyle kaza sonrası hayatımın 360 derece değişmesi benim için oldukça zor oldu. İlk yıllar çok sıkıntılı bir süreçti. Kazanın 3'üncü yılında evde oturmakla olmayacağını anladım. Hem kendim hem ailem hem de psikolojik durumum için yeniden bir şeyler yapmalıydım. İş hayatına girerek atmaya karar verdim ve sınavlara hazırlandım.

AYAKTA MEZUN OLDUĞUM ÖĞRETMENLERİMİN ARASINA TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GERİ DÖNDÜM

Mezun olduğu okula tekerlekli sandalye ile geri döndüğü dönemin en zor süreç olduğunu ifade eden Vurgun, Sınav sonrası, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atamam gerçekleşti. Okulumda işe başlayacak olmak benim için hem iyiydi hemde zordu. İyi kısmı tanıdığım bildiğim bir ortamda işe başlamaktı. Beni zorlayan ise ayakta mezun olduğum öğretmenlerimin arasına tekerlekli sandalye ile girip işe başlamaktı. Bu beni birkaç gün zorladı; fakat zamanla bunu da aştık. İlk atamam yardımcı hizmetler sınıfında oldu. 2 yıl sonra görevde yükselme sınavıyla genel hizmetler sınıfına terfi ettim. Otelimizin ön muhasebe bölümünde görev yapıyorum. diye konuştu.

HAYAT, HAYATA KÜSECEK KADAR UZUN BİR SÜREÇ DEĞİL

Vurgun,4 kardeşiz, en küçükleri benim. Bende annem ve babamla birlikte yaşıyorum. Hepsinin benim durumumla birlikte hayatları değişti. Onların içtenlikle yaklaşımlarını ve desteklerini her zaman hissettim. Benim gibi durumda olanlar kendi kabuklarını kırıp dışarıya adım atmaları gerekiyor. Yoksa bu dünya dönmeye devam ediyor ve kimseyi beklemiyor. Bu yüzden eğer imkanları varsa hayata devam etmeleri gerekiyor. Devlette birçok konuda engelli bireylerin yanında. Onlar için birçok kolaylıklar sağlıyor. Yeri geldiğinde evinde alınıp tekrar evine bırakacak şekilde uygulamalar yapılıyor. Bu yüzden benim tavsiyem hayat, hayata küsülecek kadar uzun bir süreç değil. En kısa zamanda ilk fırsatta dışarıda ki adım atsınlar ve hayata devam etsinler. Dışarıda kendisine göre bir şeyin olduğunu da mutlaka keşfedeceklerdir.dedi.

Okul Müdürü Ergün Demirer ise, Samet'in hayata tutunma gayretini, çabasını desteklemek adına da son derece anlamlı bir çalışmaydı. Engelli olması sebebiyle de kendi yaşamını sürdürebilecek bir moral motivasyona da ihtiyacı olması sebebiyle bizde destek olmak istedik. Çalışanlar arasında yüksek teveccüh gördü. Samet'i tebrik ediyoruz dedi.

GEÇİRDİĞİ KAZAYLA TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM OLAN SAMET, MEZUN OLDUĞU LİSEYE MEMUR OLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel GEÇİRDİĞİ KAZAYLA TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM OLAN SAMET, MEZUN OLDUĞU LİSEYE MEMUR OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement