Geçmeyen Ağrılara Nöralterapi Önerisi - Son Dakika
Yerel

Geçmeyen Ağrılara Nöralterapi Önerisi

Geçmeyen Ağrılara Nöralterapi Önerisi

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Sıddık Tunçay, geçmeyen her türlü ağrıdan,integratif (tamamlayıcı) bir tedavi yöntemi olan nöralterapi ile kurtulunabileceğini söyledi.

20.06.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Sıddık Tunçay, geçmeyen her türlü ağrıdan,integratif (tamamlayıcı) bir tedavi yöntemi olan nöralterapi ile kurtulunabileceğini söyledi.

Dr. Tunçay, Nöralterapinin, "Deri, skar (yara izi) dokularına, akupunktur ve triger (tetik) noktalarına, periferik sinirlere, otonomik gangliyonlara (sinir sistemine ait ve genellikle organ yakınında bulunan sinir düğümleri)ve diğer dokulara lokalanesteziklerin uygulanması ile iyileşmeyi sağlayan bir tedavi yaklaşı" dedi.

"Nöralterapi bedenin elektrofizyolojik iletişimin bozulması nedeniyle ortaya çıkan ağrı ve hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılır" diyen Dr. Tunçay, "Nöralterapi, 1920'li yıllarda Huneke soyadında iki Alman doktorun, damara (intravenöz) verilmesi düşünülen ilacın, damar dışına verilmesi sonucu oluşan olumlu etkiyi iyi gözlemlemeleri sonucu ortaya çıkan bir tedavi yöntemidir. Nöralterapininlokal etkileşim ile birlikte hücresel, sinirsel, hormonal, psişik bir düzenleme sistemi ile etki yaptığı kanıtlanmıştır. Vücudu saran sinir ağı, tam bir network gibi çalışır. Bu Nörovegetatif sinir sistemimizdir. Bedenin etkilendiği fiziksel ve ruhsal travmalarvegetatif (otonom) sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını bozar ve bu sinir sisteminde anormal tepkileri ortaya çıkarır. Vegetatif sinir sisteminde ortaya çıkan bu anormal tepkiler, hastalıklar ortaya çıkmadan önce, hastanın kendi psikolojisi ile ilgili olduğu söylenen ve modern tıbbın açıklayamadığı anlamsız şikayetleri ortaya çıkarır" şeklinde konuştu.

Nöralterapinin bu sistemi, sistemin de tüm organizmayı tamir ettiğine vurgu yapan Dr. Tunçay, "Bu nedenle Nörovegetatif sistemde sıkıntı oluşturan sorunlara çözüm arar. Yani kısacası çeşitli sebeplerle sinir sisteminde ve kas iskelet sisteminde meydana gelen bozukluklardan kaynaklanan ağrılar için nöralterapi, vücudun kendi kendini iyileştirmesini sağlayan sistemleri harekete geçirip, organların tekrar kanlanmasını sağlayan, kişinin şikayeti olan bölgeyi iyileştirerek hastaları ağrılardan kurtaran doğal bir tedavi yöntemidir. Hayat boyu geçirilen enfeksiyonlar, kazalar ve ameliyatlar sonrasında ya da yanıklara, aşı izlerine, diş problemlerine bağlı vücutta hissedilmeyecek derecede uyaran oluşturan o anda ağrı hissettirmeyen, fakat zamanla birikerek kronik vücut ağrılarına neden olan bir mekanizmadır. Bu sebeple doğal dengesi bozulan hücre, genel bilgi akışına katılamaz, fonksiyonlarını yerine getiremez, böylece sürekli olarak ritmik bir şekilde deşarj olduğu için, bozucu impulslar - içtepi - frekanslar göndererek 'bozucu alan' oluşturur" ifadelerini kullandı.

Dr. Tunçay, bu bozucu alanlara lokal anestetik ile yapılan nöralterapinin yalnızca patolojik refleks yollarını kesmekle kalmayıp, aynı zamanda bozuk hücre membranını(zarını) doğru potansiyele repolarize(kutuplaşma) ederek, vegetatif fonksiyonları normal hale getirdiğine dikkati çekti.

Nöralterapinin kurucusu Ferdinand Huneke'ye göre vegatatif sinir sisteminin çalışmasını bozan, bozucu alanlar ve bu alanlarınvegatatif sinir sistemi üzerinde patolojik uyarılara yol açarak hastalık ve ağrının nedeni olabileceğini anlatanDr. Tunçay, "Nöralterapi uygulaması, bozucu alan etkisini ortadan kaldırarak vegatatif sinir sisteminin çalışmasını düzenler,hızlı ve kalıcı bir iyileşme sağlar" dedi.

ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ FİZİK TEDAVİ MERKEZİ

Dr. Tunçay, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi'ndeki nöralterapi uygulamalarına değinerek, "Bozucu alan ve diğer birkaç uygulama farklılıklarıyla kliniğimizde nöralterapi ile ağrıya neden olan sinir sistemindeki şikayetin nedenlerini araştırıp asıl nedeni buluyoruz. ve böylece ağrıyan bölgenin fizik tedavi uygulamaları, ilaç tedavisi ve diğer uygulanan tedavi seçenekleri sonrası iyileşmemesi durumunda, nöralterapi ile şikayetin kaynağını tespit ederek ona göre tedavi planlıyoruz" diye konuştu.

Nöralterapinin, kişinin şikayetlerine ve kişiye göre değişmekle birlikte en az 3-4 seans ve genellikle 3-7 gün ara ile yapılabileceğini kaydeden Dr. Tunçay, enjeksiyon uygulamalarının genellikle cilt altı, kas dokusu, eklem içine yapıldığını anımsattı..

"Aslında tüm hastalıklara nöralterapi ile yaklaşmak mümkündür" diyen Dr. Tunçay, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi'nde nöralterapinin uygulandığı hastalıkları şu şeklide sıraladı: "Baş ağrısı, Migren, Allerjiler, Vertigo, Kronik Ağrı, Tonsillit, Kronik yorgunluk, Karaciğer sorunları, Menstrüal ağrılar, Sinüzit, Kronik Enfeksiyonlar, Adet düzensizlikleri, Safra kesesi hastalıkları, Ekzema, Romatoid Artrit, Lupus, Artritler ve osteoartritler, Kronik dejeneratif hastalıklar, Fibromyalji, Eklem ve kas ağrıları, Bel ağrıları, Fasial paralizilerinde (Yüz Felci)."

ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ

Sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen ve dünya standartlarında hizmet verilen hastanede, acil servis, biyokimya, patoloji ve klinik mikrobiyoloji laboratuvarları, radyoloji, nükleer tıp, kardiyovasküler cerrahi, organ nakli merkezi, nefroloji, genel cerrahi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi, dahiliye, gastroenteroloji, endokronoloji, kulak burun boğaz, pediatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, üroloji, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, plastik rekonstrüktif cerrahi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, nöroloji, psikiyatri, göğüs cerrahisi, dermatoloji ve üremeye yardımcı tedavi merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geçmeyen Ağrılara Nöralterapi Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement