Geçmiş Zaman Olur Ki - Son Dakika
Kültür Sanat

Geçmiş Zaman Olur Ki

Geçmiş Zaman Olur Ki

Geleneksel Türk tiyatrosunun üstadı MÜNİR CANAR'ın kalemi ve yorumuyla Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından mezun öğrencilerinin oynadığı bir kahkaha tufanı...Pişekarın zorlamasıyla politikaya atılmak zorunda kalan Kavuklunun halk, siyaset ve siyasetçilerle imtihanı...

02.03.2017 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Türk tiyatrosunun üstadı MÜNİR CANAR'ın kalemi ve yorumuyla Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından mezun öğrencilerinin oynadığı bir kahkaha tufanı…Pişekarın zorlamasıyla politikaya atılmak zorunda kalan Kavuklunun halk, siyaset ve siyasetçilerle imtihanı…"Komedi dünyaya herkesin bildiği kahkahalar ile kimsenin fark edemediği göz yaşları arasından bakmaktır."

Tür: Politik Komedi

Süre: 120 dk.

Yaş Sınırı: Genel İzleyici

Müzik: Emre Albayrak, Umay ŞAFAK, Umut Tanılkan

Oyuncular: Emre YURTTAKALIN, Serkan MELİKOĞLU, Emre KAYMAK, Ali BÜYÜKKARTAL

Perde: 2 Perde

Yapım: Türkiye

Yazan: Münir CANAR

Yöneten: Münir CANAR

Web Sitesi: http://www.kulissanat.com

Genel İzleyici

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Geçmiş Zaman Olur Ki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi
    11:59 Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi

    Türkiye, Antep İşi Nakışı, Geleneksel Keçe Yapımı ve Yoğurt Yapımının Geleneksel Yöntemleri ve İlgili Sosyal Uygulamaları UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne eklemek için başvuruda bulundu. Türkiye, 2025 yılında yapılacak toplantıda bu başvuruların değerlendirilmesini bekliyor.

  • Serhat Turak'ın yönettiği 'Destanların Dansı' AKM'de sahnelendi
    11:55 Serhat Turak'ın yönettiği 'Destanların Dansı' AKM'de sahnelendi

    Sanat yönetmenliğini Serhat Turak'ın üstlendiği Türk destanlarının dans, gösteri ve görsel şovlarla anlatıldığı 'Destanların Dansı', Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelendi. Gösteride Nuh Tufanı, Dede Korkut, Dört Element, Nevruz, Sarı Gelin, Cevanşir, Alparslan gibi canlandırmalarla tarihsel bir akış sunuluyor.

  • Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi
    11:53 Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi

    Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi. Vali Ersin Yazıcı, devir teslim programında yeni görevlere başlayacak olan Dolu'ya başarılar diledi. Yazıcı, geçen yıl yaşanan depremin şehirde olumsuz etkiler bıraktığını belirterek, Müftülük çalışanlarının bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğine inandığını söyledi. Programda, Şahin Yıldırım tarafından Dolu'ya cübbesi giydirildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için adım attı
    11:28 Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için adım attı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için başvuruda bulundu.

  • Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi
    11:22 Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi

    Meltem Güdemezoğlu, Gaziantep'in tarihi dokusunu yansıtan sıcak topraklarda doğmuş ve serebral palsi engeline rağmen hayatın zorluklarına meydan okuyarak ilerlemiştir. Mesleki başarılarıyla tanınan Güdemezoğlu, aynı zamanda şairlik ve yazarlık alanında da kendini kanıtlamıştır. İstanbul'a olan tutkusu ve çeşitli sanat dallarına olan ilgisiyle de bilinen sanatçı, Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkıda bulunmaktadır.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi
    10:58 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marble İzmir-29. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın kazananlarına ödüllerini verdi. Yarışmanın amacı, Türk doğal taşını genç tasarımcılar aracılığıyla dünyaya daha fazla duyurmak ve sektöre katkı sağlamaktır.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı
    10:14 Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Adige Kültür Derneği'ni ziyaret ederek, kültürel faaliyetler hakkında bilgi aldı. Vali Aslan, kültürler arası etkileşimin önemine dikkat çekerek, kültürel mirasın korunup gelecek nesillere aktarılmasının değerini vurguladı.

  • Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi
    09:58 Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi

    Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı Hayrola Karyola oyunu, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluştu. Oyunda müzik eşliğinde seyirciyle etkileşim halinde olan genç çiftlerin komik ve trajik durumları anlatılıyor. Oyun, geleneksel Türk tiyatrosu normlarından yararlanılarak sahneleniyor. Oyuncular, oyunu keyifle oynadıklarını ve yeni eklemelerle daha keyifli bir boyut kazandığını belirtiyor.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.

  • 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti
    09:29 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, 10 yaşındaki Sanem Ertan'ı ağırlayarak kendisine yazılan akrostiş şiiri hediye aldı. Başkan Zencirci, duygulandığını belirterek minik Sanem'e teşekkür etti.

  • ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti
    09:27 ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti

    ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri Çarşamba günü Çin tarafına iade etti. Manhattan Bölge Savcılığı, New York'taki Çin Başkonsolosluğu'nda düzenlenen teslim töreninde kültürel nesneleri Çin Ulusal Kültürel Miras İdaresi'nden bir heyete teslim etti. Çin ve ABD, Çin'e ait kültürel eserlerin ABD'ye yasadışı yollardan girmesini önlemek amacıyla Ocak 2009'da bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Zaptın geçerlilik süresi 14 Ocak'tan itibaren üçüncü kez uzatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.


Advertisement