"Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul"

"Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul"

İSMEK, Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul Defilesiyle Podyuma Taşıdı.

23.03.2011 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), kentin geçmişten günümüze uzanan desen ve motifleriyle zenginleşen tasarımlarını, "Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul" defilesiyle podyuma taşıdı.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK'in 1996'da dönemin belediye başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulduğunu ve 144 öğrenciyle 3 farklı branşta eğitime başladığını belirterek "Amacımız, İSMEK'i çok daha farklı yerlere taşımak, bu tür defileleri Paris'te de yapmak" dedi.

İSMEK'in 15 yılda geldiği noktayı hep beraber izlediklerini dile getiren Topbaş, bu süreçte gelinen son noktaya heyecanla şahit olduklarını aktardı.

Topbaş, yurt dışından İSMEK ile ilgili talepler geldiğini, birçok ülkenin kendileriyle temasa geçtiğini kaydederek, bazı ülkelerle anlaşmalar yapıldığını söyledi.

Defileyi, Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'ın yanı sıra iş, sanat ve moda dünyasından pek çok davetli izledi.

-DEFİLE-

Geçmişten günümüze uzanan desen ve motiflerle zenginleşen tasarımların podyuma taşındığı defilenin koreografisini Uğurkan Erez gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yetişkin eğitimi organizasyonu olan, sanat ve meslek eğitimleriyle birçok kişiyi meslek sahibi yapan İSMEK'in "Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul" başlıklı uzun süreli çalışması sonrasında ortaya çıkan defilede, geçmişten gelen desen ve motifler, bugünün yorumuyla, iğne oyası, el nakışı, makine nakışı, folyo, swarovski taşlar ve gümüş işleriyle kıyafetlere yansıdı.

İSMEK'in İstanbul temalı tasarımlarıyla hazırlanan defilede, kıyafetleri mankenler Hande Subaşı, Serenay Sarıkaya, Sema Şimşek, Tuğba Karaca, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Sinem Sülün, Bilge Kara, Merve Karan, Fatma Yaman, Yelda Kara, Zeynep Dörtkardeşler, Alona Kral, Tanya, Semiha Bezek, Nur Gümüşdoğrayan sergiledi.

İstanbul konsepti çerçevesinde stilize edilerek bütünleştirilen ve 80 parçadan oluşan kıyafetlerin moda dünyasının beğenisine sunulduğu defilede en dikkat çekici unsur, geçmişten izler taşıyan tasarımların, günümüze uyarlanmış ve giyilebilir kıyafetlere dönüşmesiydi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement