Geçmişten Gelen Güç - Son Dakika
Spor

Geçmişten Gelen Güç

Geçmişten Gelen Güç

2018 Dünya Kupası’nda yarı finale kalarak 1986’dan bu yana en iyi turnuvasını oynayan Belçika’nın altın jenerasyonunun 2002’den beri gösterdiği gelişim dikkat çekti, tam 16 yıllık bir projeyle zafere gidildi.

08.07.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'daki Dünya Kupası'nda Belçika fırtınası esiyor. 2018 Dünya Kupası'nda tarihi bir dönem geçiren Kırmızı Şeytanlar, yarı finale kaldı.
Son olarak 1986 Dünya Kupası'nda yarı finale kalıp, 4. olan Belçika'da 32 yıl sonra büyük bir başarı geldi. Şu anda finali hedefleyen ve Fransa ile eşleşen Belçika'da altın jenerasyonun bu başarısının altındaki proje dikkat çekti.
Tam 2002 yılından bu yana hazırlanan kadro, 2018 yılında farkını ortaya koydu. Belçika gazetelerinin 2002'de 'Geleceğin milli takımı' başlığıyla tanıttığı 1988, 1989, 1990 ve 1991 doğumlu jenerasyonun bugünkü isimlerden oluşması göze çarptı.
Brezilya'yı 2-1 yenerek yarı finale kalan ilk 11'in iskeleti, 2002'de tanıtılan genç yıldızlar arasından çıktı. Dönemin gazete küpüründe yer alan gençler arasında şu isimler bulunuyor:
Belçika'nın kemik kadrosunda ise Hazard, Lukaku, de Bruyne, Kompany, Witsel ve Mertens'in bulunması öne çıkıyor. Özellikle 2002 tarihli gazetede, Eden Hazard ve de Bruyne'ün büyütülerek verilmesi dikkat çekiyor. 2002 yılında 13 ile 15 yaşları arasında olan futbolcuların getirdiği yenilik öne çıktı. Bu jenerasyon, 2014 Dünya Kupası ve EURO 2016'da çeyrek final ve 2018 Dünya Kupası'nda yarı finale kadar kaldı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Geçmişten Gelen Güç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.

  • Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu
    12:25 Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 43 kiloda Rümeysa Keskin birinci oldu. Bingöllü sporcular ise 1 Türkiye birinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde etti.

  • DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek
    12:18 DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2023-2024 Akademik Yılı'nın son 6 haftasında futbol, basketbol ve voleybol dallarında 6 farklı turnuva düzenleyecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 50. yılını kutlayacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu, futbol turnuvasıyla etkinliklere başlayacak. Ayrıca, Yaşayan Arapça Topluluğu ve Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu da spor etkinlikleri düzenleyecek. Mühendislik Fakültesi ise futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

  • Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı
    12:02 Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı

    Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında gerçekleştirilen ilk yarışta 2'si kadın 10 sporcu mücadele etti. Sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Etabı bitiren yarışmacılar, 5 kilometre koşarak yarışı tamamladı. Yarış sonunda erkeklerde Emir Arıcı birinci olurken, Burak Çağdaş ikinci, Burçak Özer ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise Özlenen İpek Günad ilk sırayı, İlkim Ardıç da ikinci sırayı aldı. Birinci olan Emir Arıcı, sezonu Mersin'de açmanın güzel bir duyduğu olduğunu dile getirerek, 'Parkur çok zevkliydi. Şampiyon olduğum için mutluyum' dedi. Özlenen İpek Günad ise parkurun zor olduğunu ifade ederek, 'Deniz de biraz dalgalıydı ama koşu gayet güzeldi' diye konuştu. Yarışmaya Sakarya'dan katılan ve triatlona 6 ay önce başlayan Emirhan Muhammed Kaymakçı, son sırada gelmesine rağmen bitiş çizgisine ulaştı. Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Kaymakçı, ilk triatlon yarışını tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi. İlk yarışının keyifli geçtiğini belirten Kaymakçı, 'Bu spora 6 ay önce başladım ve bu benim ilk triatlon yarışım. İlk yarışımı da çok keyifli geçirdim. Bu sporu yaptığım için çok mutluyum' şeklinde konuştu. Sağlıklı bir yaşam için triatlonu seçtiğini dile getiren Emirhan Muhammed Kaymakçı, 'Bir gün evde yatıyordum. Artık bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim ve boş zamanımı değerlendirmek istedim. Başladığımda hiçbir amacım yoktu. Sonrada inanılmaz keyif aldım ve şu an bu noktadayım' ifadelerini kullandı.

  • Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Sultanlar Ligi finalinde karşı karşıya
    11:50 Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Sultanlar Ligi finalinde karşı karşıya

    Sultanlar Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe ile Eczacıbaşı yarın şampiyonluk için sahaya çıkacak. İki takım arasında gerçekleşecek olan final maçı büyük bir heyecanla bekleniyor.

  • Muğla'dan genç sporcu Tuna Yaraş, Türkiye Halter Şampiyonası'nda şampiyon oldu
    11:44 Muğla'dan genç sporcu Tuna Yaraş, Türkiye Halter Şampiyonası'nda şampiyon oldu

    Okul Sporları Türkiye Halter Şampiyonası'na Muğla'dan katılan genç sporcu Tuna Yaraş, 177 kilogram kaldırarak Türkiye Şampiyonu oldu. Yaraş, kendi sıkletinde 67 kilogram, koparma dalında 77 kilogram, silkme dalında ise 100 kilogram olmak üzere toplamda 177 kilogram kaldırarak şampiyonluğa ulaştı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı
    11:39 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk ettiği maçta son maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip, sakatlıklar ve diğer nedenlerle 9 eksikle mücadele etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, maçı çocuklarla birlikte izledi. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise sarı kart cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadı.

  • 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor
    11:38 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor

    Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor formasını, silinen logosunu kalemle çizip giymeye devam ediyor. Okulun tek Trabzonsporlu öğrencisi olan Balcı, Trabzonlu öğretmeni sayesinde bordo-mavili renklere gönül verdi. Giydiği bordo-mavili formasıyla ilçede zaman geçiren Balcı, aynı zamanda gönül verdiği takımının maçlarını merakla takip ediyor. Trabzonsporlu futbolcularla tanışmayı hayal eden Balcı, gelecek sezon şampiyon olacaklarına inanıyor.


Advertisement