Geçmişten Günümüze Gazipaşa, Müzede İzlenime Sunuldu - Son Dakika
Güncel

Geçmişten Günümüze Gazipaşa, Müzede İzlenime Sunuldu

Geçmişten Günümüze Gazipaşa, Müzede İzlenime Sunuldu

Kurulduğu günden bu yana yapılan etkinlikleri ve düzenlenen sergilerle İnegöl tarihine ışık tutan İnegöl Kent Müzesi, bugün yeni bir sergiyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

12.09.2018 17:41  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşu 1900'lü yılların başına dayanan ve İnegöl'ün en eski okulu olma özelliğine sahip olan Gazipaşa Ortaokulu'nun tarihe ışık tutan fotoğraf ve materyalleri, Kent Müzesinde İnegöl Belediyesi ile Gazipaşa Okulu işbirliğinde İlköğretim Haftasına özel düzenlenen 'Geçmişten Günümüze Gazipaşa Okulu Fotoğraf ve Materyal Sergisi'nde izlenime sunuldu.

İlköğretim Haftasına özel olarak Gazipaşa Okulu ile İnegöl Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 'Geçmişten Günümüze Gazipaşa Okulu Fotoğraf ve Materyal Sergisi', Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda izlenime sunuldu.

İnegöl'ün en eski okulu olma özelliğine sahip olan ve ilk adıyla "Cırgıt Hoca Sıbyan Mektebi" olarak bilinen Gazipaşa Okulunun tarihine ışık tutan sergi, bugün 14.30'da düzenlenen törenle açıldı. Gazipaşa Okulunun 1900'lü yılların başında açıldığı günden bu yana 200 civarında fotoğrafın yer aldığı, yine okula ait gazete kupürleri, haber bültenleri, okula ait kupalar, toplantı karar eski defterleri, eski diplomalar ve öğretmenlerin vesikalık eski fotoğraflarının bulunduğu serginin açılış törenine; Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, siyasi parti temsilcileri, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Gazipaşa okulu idareci ve öğretmenleri, okulun eski idarecileri, öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

GAZİPAŞA DOSTLARININ HATIRALARINI PAYLAŞMAK İSTEDİK

Aynı zamanda İnegöl Kent Müzesinin 102. sergisi olma özelliğini taşıyan serginin açılış konuşmasını, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Ahmet Yakışıklı yaptı. Müdür Yakışıklı, "Gazipaşa Ortaokulu İnegöl'ün en köklü okullarından. Bizler de Gazipaşa dostlarının hatıratları paylaşmak için böyle sergi düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amatör ruhla bir şeyler yaptık. İnşallah beğenirsiniz" dedi.

OKULUMUZUN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ GÖRECEĞİZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise "Kent Müzemizde adeta tarihe yolculuk yapıyoruz. Bugün de şehrimizin en eski okulu olan, ilk adıyla Cırgıt Hoca Mektebi, bugünkü adıyla Gazipaşa Ortaokulunun geçmişten günümüze yolculuğunu göreceğimiz sergimizin açılışındayız. Geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez. Okulumuzun tarihini burada göreceğiz. Geriye doğru yolculuk yapacağız. Okulun nerden nereye gelmediğini göreceğiz. Hangi şartlarda eğitim verildiğini sergide göreceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önemli bir çalışma" diye konuştu.

"KENT MÜZESİ BİR OKULDUR"

İnegöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara da birçok kültür etkinliğinin ve İnegöl'de açılan sergilerin merkezi konumuna gelen Kent Müzemizde yine bir serginin açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti. İnegöl'ün köklü okullardan biri olan Gazipaşa Okulu için hazırlanan serginin açılışını yapacaklarını kaydeden Kara, "İnegöl Belediyesi olarak geçmişine, köklerine önem veren, tarihi değerleri yok etmek yerine, onları ayağa kaldırmaya ve yeniden canlandırmaya çalışan bir yönetim anlayışına sahibiz. Biz; kentimizin tarih, kültür ve markalarının farkındayız. Hem kültürel etkinlikleri hem de İnegöl'ün değerlerini yeni nesle sunması yönünden İnegöl Kent Müzesi de aynı zamanda bir okuldur. Müzemizin açılmasından sonra; hazırlanan sergilerle şehrimizin tarihini yansıtan değerlerimizi bir bir tarihin tozlu raflarından gün yüzüne çıkartarak halkımızın izlenimine sunuyor ve özellikle çocuklarımızın tarihimizi daha yakından tanımaları adına çeşitli projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bugün de yine bizim için tarihi değeri olan Gazipaşa Okulumuzu tanıtan sergimizin açılışını yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

200 FOTOĞRAF VE MATERYAL YER ALIYOR

Açılışı yapılan sergi hakkında da bilgiler veren Başkanvekili Kara; "Sergimizde toplam 200 civarında Gazipaşa okuluna ait fotoğrafın yanı sıra okula ait gazete kupürleri, haber bültenleri, yine okula ait kupalar, toplantı karar eski defterleri, eski diplomalar ve öğretmenlerin vesikalık eski fotoğrafları yer almaktadır. Geçmişten günümüze Gazipaşa Okulu Fotoğraf ve Materyal Sergisi, Kent Müzemizde gerçekleştirdiğimiz 102. Sergidir" diye konuştu.

709 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLANDI

Müzede açılması planlanan bir sonraki serginin 18-31 Kasım tarihleri arasında izlenime sunulacak "Selçuk Algurdağ Ahşap Yakma Sergisi" olacağını da ifade eden Ahmet Kara, "2009 yılında açılan Türkiye'nin İlk ilçe Kent Müzesi olma özelliğine sahip müzemiz, açıldığı ilk günden günümüze kadar 709 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. İnegöl Belediyesi Kent Müzesi Serdar Rubacı sergi salonunda açılışını yapacağımız "Geçmişten günümüze Gazipaşa Okulu Fotoğraf ve Materyal Sergisi" de 30 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacaktır. Son olarak kültür varlıklarını koruma adına 'geçmişin bizlere daha anlatacağı çok şey var' düsturuyla hareket eden Kent Müzemizde açılan bu sergimize herkesi davet ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

30 EYLÜL'E KADAR AÇIK KALACAK

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından davetliler sergiyi gezerek Gazipaşa Okulunun bir asrı aşkın süredir devam eden serüvenine şahit oldu. Sergi açılışı ikramlarla son buldu. Serginin 30 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacağı ifade edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geçmişten Günümüze Gazipaşa, Müzede İzlenime Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement