Geçmişten Günümüze Irak'ta Türk Varlığı Paneli - Son Dakika
Güncel

Geçmişten Günümüze Irak'ta Türk Varlığı Paneli

Geçmişten Günümüze Irak\'ta Türk Varlığı Paneli

Kocaeli Ülkü Ocakları'ı Avukat Sadun Köprülü'nün konuşmacı olarak katıldığı Irak'ta Türk varlığının anlatığı bir panel düzenledi.

04.03.2013 08:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Ülkü Ocakları'nın "Geçmişten Günümüze Irak'ta Türk Varlığı" Paneli

Kocaeli Ülkü Ocakları tarihçi yazar Süleyman PEKİN ile Irak Türkmen Cephesi Türkmen Araştırmaları Koordinatörü Avukat Sadun KÖPRÜLÜ'nün konuşmacı olarak katıldığı Irak'ta Türk varlığının anlatığı bir panel düzenledi. Panel Ülkü Ocaklı gençlerin yanı sıra Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliğine üye kurum temsilcileri, Alperen Ocakları İl Başkanı Eren ELMALI, BBP İl Başkanı Serhat DUYAR, MHP İl Başkanı Aydın ÜNLÜ ve pek çok vatandaş dinleyici olarak katıldı.

Panelde açılış konuşması yapan Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı İbrahim ÖZCAN;

"Ülkü Ocakları;

Milletimizin sorunlarını dillendiren sesi,

Sıkıntılarına teşhis ve tedavi ortaya koyan doktoru

Ve çözüme kavuşana kadar umut, moral ve güvencidir.

İşte bugünkü panelimizde milletimizin Irakta yaşadığı sorunları anlatmak, çözümlerini ortaya koymak amacıyla düzenlenmiştir.

Bu duygularla önümüzdeki dönemde de yeni panel ve programlarımızla kamuoyunu bilgilendirme ve çözüm ilan eden faaliyetlerimizin hazırlığına başlamış bulunuyoruz." Sözleriyle hem panelin konusunu özetledi hemde Kocaeli Ülkü Ocakları'nın önümüzdeki dönemde yeni bilgilendirme amaçlı faaliyetlerde bulunacağının işaretini verdi.

Açılış konuşmasını mütakiben söz alan Süleyman PEKİN Türk Milletinin Irak'ı yurt edinme sürecini ve tarihte başlarından geçen musibetleri anlattıktan sonra kendisinin dış politika konusunda yazmış olduğu AFRASYA kitabında geçen Terkmeneli, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin içinde bulunacağı ve Türkiye'nin yolbaşçı bulunacağı "Türk Federasyonu" çözümünü anlattı. Söz konusu federasyonla ilgili olarak "dünyanın en büyük 17. Ekonomisi olan Türkiye bu çözüm ile direk iki basaamak atlayarak 15. Sıraya gelecektir" dedi ve bu federasonda yer alacak kurumlara kadar yaptığı araştırmalarının detaylarını aktardı.

Son olarak söz alan Sadun KÖPRÜLÜ ise Irak'ta Türkmenlere uygulanmış araplaştırma ve şimdi uygulanan kürtleştirme politikalarını anlatarak Türkmenler'in Türkiyeden beklentilerini anlattı. Altını çizercesine vurguyla söylediği "Türk'ün Türkten Başka Dostu Yok!" sözüne ilaveten "Filistinde yaşananlara üzülüyoruz onlar bizimde din kardeşimiz ama biz Türkmenler sizin hem din hemde öz kardeşiniziz. Filistine on yardım yapıyorsanız bize bin yapmanız lazım." beyanı salondan yoğun alkışlarla karşılandı.

Panel sonunda konuşmacılar için hazırlanan teşekkür plaketlerini MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı İbrahim ÖZCAN takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geçmişten Günümüze Irak'ta Türk Varlığı Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement