Geçmişten Günümüze Özgürlük Konferansı - Son Dakika
Yerel

Geçmişten Günümüze Özgürlük Konferansı

Geçmişten Günümüze Özgürlük Konferansı

Erciyes Üniversitesi Evrensel Adalet Kulübünün organize ettiği ''Geçmişten Günümüze Özgürlük'' isimli konferansta; İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı, Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve Liberal Düşünce Topluluğu yöneticilerinden Prof. Dr. Atilla Yayla ile öğrenciler ve birçok bölümden öğretim görevlisi bir araya geldi.

05.04.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Evrensel Adalet Kulübünün organize ettiği "Geçmişten Günümüze Özgürlük" isimli konferansta; İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı, Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve Liberal Düşünce Topluluğu yöneticilerinden Prof. Dr. Atilla Yayla ile öğrenciler ve birçok bölümden öğretim görevlisi bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Prof. Dr. Hasan Yetim ve çok sayıda öğretim görevlisinin de yer aldığı programda açılış konuşmasını Evrensel Adalet Kulübü Başkanı Taner Afşar gerçekleştirdi. Afşar, "Özgür olmayan toplum ruhsuz bir insan gibidir işlevsiz hareketsiz ve anlamsızdır. Bu yüzden özellikle üniversite dünyasında bu konu üzerine eğilimler gerçekleştirilip gençlikte farkındalık oluşturulmalıdır" dedi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Atilla Yayla salona bazı sorular yönelterek özgürlüğün önemine dikkatleri çekmeye çalıştı. Konuşmasında özgürlüğü teorik olarak inceledikten ve çeşitlendirmelerinden bahsettikten sonra, devletin özgürlük ihlalcisi olmaması gerektiğini söyledi. Devletin ve bireylerin zarar verebilme potansiyellerini karşılaştırdıktan sonra, en kötü insanın dahi zarar verebileceği insan sayısı üçü beşi aşmazken, devletin binlerce, on binlerce insana özgürlük ihlali yaparak daha fazla zarar verebileceğini ifade etti. Bu yüzden devlet otoritesinin mutlaka özgürlük ihlali yapmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirten Yayla, soruları da cevapladı.

Evrensel Adalet Kulübü adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, konferansın sonunda katkılarından dolayı Prof. Dr. Atilla Yayla'ya teşekkür plaketi verdi.

Konferanstan sonra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur konuşmacı Yayla'yı ve Evrensel Adalet kulüp yöneticilerini makamında ağırlayıp etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geçmişten Günümüze Özgürlük Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement