Gediz'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gediz'den Kısa Kısa

Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine, Gediz, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinin dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.

03.05.2011 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine, Gediz, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinin dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğin kapsamının genişletilmesi amacıyla oluşturulan heyetin, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünü ziyaret ettiğini bildirdi.

Heyetin, Genel Müdür Prof. Dr. Cumali Kınacı ile görüştüğünü ifade eden Saraoğlu, şunları kaydetti:

"Optimum kapasiteyi yakalayabilmek için önce Kütahya ilinin tamamının atıklarının, daha sonra Eskişehir- Odunpazarı Belediyesi, Uşak gibi yakın illerin atıklarının da değerlendirilmesi planlanıyor. Bu bağlamda öncelikle Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine üye olmayan Gediz, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerimizin birliğe dahil edilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. "

-GEDİZ BELEDİYESİNE YENİ İŞ MAKİNELERİ SATIN ALINDI

(FOTOĞRAFLI)

Gediz ilçesinde, belediyenin satın aldığı yeni iş makineleriyle hizmet kalitesinin arttığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaptığı açıklamada, mevcut araç parkını genişletmek amacıyla greyder, yol silindiri, çift kabinli pick-up, kamyon, 28 metre merdivenli arozöz, kombi ve hidromek kazıcı yükleyici olmak üzere 7 araç ve iş makinesinin belediyeye kazandırıldığını belirtti.

Ayrıca tüm hizmet araçlarında yenilemeye gidilerek araç parkının elden geçirildiğini ifade eden Saraoğlu, "İş makinesi ve hizmet araçlarının yenilenmesi ile hem kaliteyi artırdık, hem çalışmaları hızlandırmış olduk" dedi.

-34. YAPI FUARINA GEDİZ VE SİMAV'DAN 39 FİRMA KATILDI

(FOTOĞRAFLI)

34. Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul ve "Yapının Yeşil Buluşması" EkoDünya Fuarına, Gediz ve Simav Ticaret ve Sanayi Odalarına üye 39 firma katıldı.

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez, yaptığı açıklamada, Gediz'den 22, Simav'dan 17 olmak üzere toplam 39 firma yetkilisinin katıldığı fuarın tüm üyeler için oldukça verimli geçtiğini bildirdi.

Fuara katılan üyelerin bilgi, görgü ve becerilerini artıracak fırsatlarla tanışmalarının sağlandığını belirten Dönmez, "27 Nisan- 1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen fuar, bu yıl sunduğu pek çok yenilikle yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası oldu. Sektörle ilgili üyelerimiz ise fuardan her yönüyle yararlandı" dedi.

-GEDİZ BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ

(FOTOĞRAFLI)

Gediz ilçesinde, uzun süredir bakım ve onarımına devam edilen Belediye Kültür Merkezi tamamen yenilendi.

Alınan bilgiye göre, 1988 yılında yapılan ve 23 yıl aralıksız ilçe halkına hizmet veren merkezde üç ay önce başlayan bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Çevresindeki dinlenme alanlarıyla tabandan tavana kadar her bölümü tamamen yenilenen merkezin vatandaşları memnun edecek modern bir görünüme kavuşturulduğu bildirildi.

-GEDİZ FEN LİSESİ ULUSAL YARIŞMADA BRONZ MADALYA KAZANDI

(FOTOĞRAFLI)

Gediz Fen Lisesi, Fatih Üniversitesinin düzenlediği Ulusal Sosyal Bilim Oyunlarının (USOBO) edebiyat-proje yarışmasında bronz madalya kazandı.

Okulun müdür yardımcısı Ümmügül Aydoğdu gözetiminde İstanbul'a giden öğrenciler Sümeyye Nur Kaynak ve Aykut Yılmaz'ın "Modern hayatta insanlara kitap okuma imkanı olarak neler sunulabilir?" sorusuna yanıt getiren projesi ilgi gördü.

Türk dili ve edebiyat öğretmeni Ali İhsan Aktürk danışmanlığında yürütülen

"Günümüz kütüphanelerinin soğukluğu yerine insanları sıcak bir şekilde kucaklayan, sosyal ve sportif etkinlikleri de içerisinde barındıran bir okuma merkezi tasarlama" adlı proje, üçüncülüğü elde etti.

Aydoğdu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin tasarladığı kütüphanenin, büyük, zengin ve teknolojik imkanlarla donatılmış olacağını ifade ederek, "Havuz, spor alanları, eğitici oyun yerleri bulunacak. İsteyen kağıt kokusunu içine çekerek kitabını salonlarında okuyacak, isteyen dijital ortamda oluşturulmuş kitapları ekranlardan takip edecek" dedi.

-1 EYLÜL İLKÖĞRETİM OKULUNDAN SARAOĞLU'NA ZİYARET

(FOTOĞRAFLI)

1 Eylül İlköğretim Okulunun idarecileri, eğitime verdiği katkılarda dolayı Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nu ziyaret ederek, teşekkür etti.

Okul Müdürü Cengiz Altıntaş, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Akçadurak, Rehber Öğretmen Murat Turhal ve ilçede yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrencilerden oluşan heyet, Saraoğlu'nu makamında ziyaret ederek çiçek ve resim tablosu hediye etti.

Altıntaş, okulu güzelleştirmek, öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını artırmak amacıyla "Bazen her şey sararıp solar biz her zaman rengarenk" sloganıyla okul duvarlarına resim çalışması yaptıklarını anımsattı.

Çalışmaya destek veren Saraoğlu'na teşekkür eden Altıntaş, ilçede yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrenciler ve okulun genel başarısı hakkında bilgi verdi.

-MUSTAFA NECİB ALAYELİ CADDESİ'NE KİLİTLİ PARKE TAŞI KAPLAMASI

(FOTOĞRAFLI)

Gediz ilçesinde, Mustafa Necib Alayeli Caddesi'ne kilitli beton parke taşı kaplanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Demirel ve Mustafa Necib Alayeli caddelerinin kesiştiği alanda başlayan çalışmaların Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar devam edeceği bildirildi.

Çalışmalar kapsamında 2 bin 380 metrekare kilitli beton parke taşı kullanılacağı ifade edilen açıklamada, "Şehir içerisindeki yol, sokak ve caddelerdeki düzenleme çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Yol düzenleme çalışmalarımızı kısa zamanda tamamlayarak başta Meslek Yüksekokulu ile bu alanda bulunan liselere gelip giden öğrenciler ve Dayınlar Mahallesi sakinlerinin şehir merkezine ulaşımında rahatlama sağlayacağız" denildi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gediz'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement