GEDOSK Cemal Gülas'ı Ağırladı - Son Dakika
Güncel

GEDOSK Cemal Gülas'ı Ağırladı

GEDOSK Cemal Gülas\'ı Ağırladı

Tüm dernek üyelerinin ilgi gösterdiği söyleşide Gülas, doğa ve yaşam tecrübelerini paylaştı.

12.11.2011 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası üne sahip doğasever fotoğrafçı ve TRT'de Zamanın Tanığı isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Cemal Gülas, GEDOKS'a misafir oldu. Henüz bir aylıkken annesi avcılar tarafından vurulan yavru ayı Datvi'yi büyüterek tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Gülas, GEDOKS üyeleriyle doğa ve yaşam konulu bir söyleyişi gerçekleştirdi.

Ayılar üzerinde deneyler yapılıyor..

Söyleyişiye doğada yapılan katliamları anlatarak başlayan Gülas, özellikle ayılar üzerinde tehlikeli deneylerin yapıldığını söyledi.

Gülas, " Dünyadaki en büyük araştırma şirketleri yaptıkları deneylerde insan metabolizmasına en yakın özelliklere sahip olan ayıları kobay olarak kullanıyor. Bu deneyler ayılar ve doğa üzerinde ciddi tehlikeler oluşturuyor." dedi. Gülas, dünyada gittikçe hız kazanan ve hayatımızda her gün daha çok yer edinen teknoloji ile ilgili açıklamalarda bulundu Gülas, Teknolojik aletlere bağımlı yaşamamanızın temel bilgileri edinmemizde engel oluşturduğunu, bu aletlerin durduğu anda tüm yaşamamızın çökeceğini belirti.

Doğada yaşanan felaketlere dikkat çeken Gülas," Ben devam eden yangınlar için uyarıyorum , kapılarınızı tekmeliyorum, yangından kaçmak lazım" dedi. Gülas bir dağcıyı başarıya götürenin bilgi, algı ve istikrar olduğunusöyledi. Gülas ayrıca Gedosk üyelerine Cengiz Han'ın hayatını okumalarını tavsiye etti.

Gülas, yaşadığımız doğaya dikkat ederek yaşanması gerektiğini tavsiye etti. "Yürüdüğümüz dağlarda, yaşadığımız kentte neler olup bittiğini fark ederek yaşarsak hayatın neresinde olduğumuzu daha iyi anlar. İnsanın doğaya verdiği değer ona olan sevgisini ve bağlılığını arttırır" dedi.

Günün anısına

Gebze doğa sporları kulübü başkanı Hasan Boyacı misafirleri Cemal gülas'a günün anısına Gedosk anı tabağı takdim etti. Gedosk yönetim kurulu üyesi Rıdvan Şükür ise yoğun programları arasında Gebze'ye gelerek kendilerine vakit ayıran Cemal Gülas'a teşekkür etti, İleride tekrar aralarında görmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GEDOSK Cemal Gülas'ı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement