Geleceğe "Değerlerini" Öğrenerek Hazırlanıyorlar - Son Dakika
Güncel

Geleceğe "Değerlerini" Öğrenerek Hazırlanıyorlar

Türkiye'de ilk kez Antalya'da hayata geçirilen değerler eğitiminin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim müfredatına alınacağı bildirildi.

21.02.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE YILDIZ - Türkiye'de ilk kez Antalya'da hayata geçirilen değerler eğitiminin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim müfredatına alınacağı bildirildi.

51 ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü Antalya'da, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğundaki tüm özel ve devlet okulları ile eğitim kurumlarında başlatılan "değerler eğitimi" çalışmaları devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Değerler Eğitimi Projesi'nin her açıdan önemli olduğunu söyledi. Projede önemli ilerleme kaydedildiğini ve yapılan anketlerde projenin faydalı olduğunun kanıtlandığını vurgulayan Arslan, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bir çalışmayı yaptıklarını ifade etti.

Antalya'da 51 ülkeden, 80 ilden öğrenci olduğuna dikkati çeken Arslan, bu anlamda değerlerin benimsetilmesinin esas olduğunu vurguladı.

"Kendi öz değerlerimizi benimsetemediğimiz zaman 15 Temmuz badireleri olabiliyor. Sadece bir şeyi öğretiyor olmak her şey amacına ulaşıyor anlamına gelmiyor. Uçak kullanmasını çok iyi bilmek yeterli değil, bu ülkeye bağlı olmak, sahip çıkmak gerekir." diyen Arslan, insan hayatının ne kadar kıymetli olduğunun iyi bilinmemesinin vahim sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

"Değerler eğitimi yeni müfredatta olacak"

Arslan, değerler eğitiminin sınırlayıcı değil, ufuk açıcı olduğunu, yeni müfredatta bu dersin de olacağını anlattı. Bakanlığın, hangi okullarda hangi değerlerin öğretileceğine dair başlıklar belirleyeceğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ilk kez Antalya'da başladı. İlimiz bu konuda öncü. Bu çalışmadan sonra disiplin suçları azaldı. Birlikte ortak yaşama kültürü gelişiyor, farkındalık artıyor. Öğrencilerimiz bunları yaparken fikirleri de benimsiyorlar. Onları başkalarına nasıl daha iyi anlatırızı hikayeleştirirken kafa yoruyorlar. Bunun üzerine kısa filmler çekiyorlar."

Arslan, gençlerin her şeyi kolay elde etmenin, konfor içinde yaşama arzusunun birçok değerin gözardı edilmesine neden olduğunu dile getirdi.

Yüksel Arslan, "15 Temmuz'dan önce gençlerimize belki ülkemiz için de çok büyük riskler olabileceğini anlatmakta zorlanabilirdik. 15 Temmuz'un yaşanmasıyla bu ülkenin başına bir gecede neler getirilebilir onu gördük. Uyanık olmak lazım, bu ülkeyi ayakta tutmak için daha çok birlik bütünlük halinde olmamız gerekiyor. Onun için bu tür çalışmalar, değerlerimizi bilmemiz önemli." diye konuştu.

Değerler eğitimi kapsamında öğrenciler, saygı, sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma, sevgi, hoşgörü, doğruluk ve dürüstlük, özgüven, adalet ve demokrasi gibi kavramlar anlatılıyor. Öğrenciler, ders kapsamında sınıf içi ve dışında katıldıkları aktivitelerle kişisel farklılıkları görmeyi, saygı duymayı, incitmeden sorun çözmeyi, sevgi sözcüklerini kullanmayı, kendilerine güvenmeyi öğreniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geleceğe 'Değerlerini' Öğrenerek Hazırlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement