Geleceğimiz 10 Bin Dolara Mahkum Olmak İstemiyor - Son Dakika
Yerel

Geleceğimiz 10 Bin Dolara Mahkum Olmak İstemiyor

Geleceğimiz 10 Bin Dolara Mahkum Olmak İstemiyor

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, iyi iş fikri olan genç girişimcilere sahip Türkiye’de ortalama 10 bin dolar kişi başına düşen gelirin kabul edilemez olduğunu söyledi.

04.06.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, iyi iş fikri olan genç girişimcilere sahip Türkiye'de ortalama 10 bin dolar kişi başına düşen gelirin kabul edilemez olduğunu söyledi. Özden, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerin birçoğundan daha zengin bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, "Bu tabloyu girişimciler değiştirecek. GED olarak bu sürece katkı sağlamaya, hızlandırmaya talibiz" dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Habitat/Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve GED işbirliğiyle Adana Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen 'Melek Yatırımcılık ve Mentörlük Bilgilendirme Semireri'nin açılışında konuşan Özden, son 5 yılda çeşitli kurumlar tarafından 300 bin kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini ifade etti. Bu rakamın farkındalık oluşturulması bakımından önemli olduğuna dikkat çeken GED Başkanı Özden, ancak günün sonunda kaç başarılı girişimin ya da markanın çıkarılabildiğine bakılması gerektiğini vurguladı. Eğitim alan 300 bin kişinin yüzde 5'lik bölümünün girişimde bulunduğunu, bu oranın arttırılması gerektiğini anlatan Özden, yapılması gerekenin etkin çalışan bir ekosistem olacağını kaydetti.

Üç ay önce kurulan GED'in girişimciliğin geliştirilmesi kapsamında tüm kişi ve kurumları bir çatı altında toplamayı hedeflediğini belirten Özden, "Katma değeri yüksek üretim ve hizmet içeren bir iş fikrine sahip girişimci GED'li olacak. Bu girişimcimizi havuzumuzda yer alan doğru mentörlerle buluşturacağız. Melek yatırımcılarımız bu iş fikirlerinin finansörü olacak. Kurum Temsilcileri Kurulumuzda yer alanlar da bu girişimcilerin projelerini teşviklendirerek destek olacaklar. Amacımız, öncelikle Çukurova'dan dünya markaları çıkarmak olacak" diye konuştu.

ÇKA DESTEK VERECEK

ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu da ajans olarak bölgede girişimciliğin geliştirilmesine yönelik her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirerek, "Yeni dönem çalışma programımızın en önemli bölümünü bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi oluşturuyor. Bu çerçevede GED'in kurulmasını önemsiyoruz. Bizim bu alandaki desteklerimizin sahada doğru girişimlerle buluşması durumunda başarı sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda girişimci, mentör ve melek yatırımcı adayının katıldığı 'Melek Yatırımcılık ve Mentörlük Bilgilendirme Semireri'nde Habitat-Uluslararası Girişimcilik Merkezi Direktörü Başak Saral, Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan ve Mentors Network Turkey Başkanı Mehmet Onarcan bilgi verdi. Seminerde ADASO Genel Sekreteri Bora Kocaman, ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, önceki dönem Adana Milletvekilleri Kemal Sağ ve Sadullah Kısacak da hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğimiz 10 Bin Dolara Mahkum Olmak İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement