'Geleceğimizi Yazalım Projesi" - Son Dakika
Yerel

'Geleceğimizi Yazalım Projesi"

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik projeleri destek programı kapsamında 2014 yılı birinci çağrı döneminde desteklenmeye değer bulunan "Geleceğimizi Yazalım Projesi" kapanış toplantısı yapıldı.

28.08.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik projeleri destek programı kapsamında 2014 yılı birinci çağrı döneminde desteklenmeye değer bulunan "Geleceğimizi Yazalım Projesi" kapanış toplantısı yapıldı.

Özel bir kahvaltı salonunda gerçeleşen toplantıda, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, ülkemizde ve ilimizde proje hazırlamada bazı sıkıntılar yaşandığını belirterek, yeterli proje hazırlanmadığını ve sadece Avrupa Birliği değil, diğer bakanlıkların açtığı projelerde de ilimizden yeterli katılım olmadığını kaydetti.

Güney, konuşmasına söyle devam etti:

"Bizim hedefimiz Valilik olarak, projelerin sayısını arttırmak ve ilimizin daha çok yararlanmasını sağlamak. Derneğimiz geçen yılda bir proje geçirmişlerdi. Onları hasseten tebrik ediyorum. Gençlik ve çocuklarımız benim için çok önemli. Onların istikbalinin hazırlanması gerekiyor. Sadece spor alanında değil, eğitimde, bilişimde ve inovasyonda gençlerin önünün açılması gerekiyor. Türkiyenin 50 inovasyon yapan kuruluşunun arasında büyük çoğunluk, web tasarım, bilişim ve yazılım üzerine olan şirketlerde. Demek ki gelişeceksek, kalkınacaksak daha çok bu alanlara yatırım yapmamız gerekiyor."

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ise belediye olarak, gençlere yönelik hertürlü faaliyette, hizmette ve projelerde imkanlar ölçüsünde yer almaya çalıştıklarını ifade etti.

Dernek Başkanı Hüsnü Geyik de çağımızın teknoloji ve internet çağı olduğu hatırlatarak, bundan sonra geliştirecekleri projelerde de, katılımcıları görmek istediklerini dile getirdi.

Programda, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eşi Fatma Yağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Aslan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Bakırtaş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve projede yer alan katılımcılar yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Geleceğimizi Yazalım Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement