Geleceğin Girişimcileri 'Gelecek Mühendisliği'ni Konuştu - Son Dakika
Ekonomi

Geleceğin Girişimcileri 'Gelecek Mühendisliği'ni Konuştu

Geleceğin Girişimcileri \'Gelecek Mühendisliği\'ni Konuştu

Doğa Anadolu Liseleri'nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında her sene düzenlenen t-MBA Zirvesi, bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

17.04.2012 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Anadolu Liseleri'nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında her sene düzenlenen t-MBA Zirvesi, bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

Bu yıl beşincisi düzenlenen t-MBA Zirvesi'nin teması "Gelecek Mühendisliği" idi. Açılış konuşmasını Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in yaptığı zirvede, İspanya Başkonsolosu Dr. Aurelio Perez Giralda, Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek, Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker, Pearson Küresel İş Geliştirme Direktörü Frank Edwards ve zirveye onur konuğu olarak katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.

Zirvede ayrıca, Uluslararası t-MBA Derneği ve Özyeğin Üniversitesi'nin akademik desteği ile düzenlenen proje yarışması sonucunda verilen Turkcell Büyük Girişimcilik Ödülü de sahibini buldu.

"BAŞARILI OLMAK İSTİYORSANIZ FARKLI OLUN"

Beşinci t-MBA Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, "Birçok dünya ülkesini gezmiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bence Doğa Koleji dünyanın en iyi lisesi" dedi. Başarılı olmanın yolunun farklı olmaktan geçtiğini ifade eden Ciliv, şunları söyledi: "Kendinize 10-15 yıl sonra dünya nerede olacak, insanlar ne durumda olacak ve ben onlara nasıl fayda sağlarım sorusunu sormalısınız. İş seçerken en çok para vereni değil, en çok sevdiğiniz ve fark yaratabileceğiniz işi

seçin. Ben öyle yaptım, yıllar önce 11 tane iş teklifi aldığımda 110 bin yerine 29 bin vereni tercih ettim çünkü sevdiğim işi seçtim. Dünyada büyük işleri yapmak takım ve zaman ister. Bir takımın lideri olarak takımın üyelerine yön göstermeli ve onları o amaca doğru hareket ettirebilmelisiniz."

'TURKCELL BÜYÜK GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ' SAHİBİNİ BULDU

Uluslararası t-MBA Derneği kapsamında yapılan proje yarışmasının finalistleri, 31 Mart tarihinde Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen Entrepreneurship Boot Camp'e (Girişimcilik Kampı) katılarak yönetim, finansman ve pazarlama eğitimleri aldılar. Aldıkları eğitim sonucunda oluşturdukları projeleri, Entrepreneurship Projects Demo Day'de, Turkcell, IBM, Endeveaour ve Özyeğin Üniversitesi yetkililerine sundu. Değerlendirmeler sonucunda, 14 proje altın madalyaya layık bulundu.

'Turkcell Büyük Girişimcilik Ödülü'nü kazanan öğrenci Yaren Kılıç ise ödülünü Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in elinden aldı.

"TAHSİL YALNIZCA OKUMAKLA DEĞİL, DOĞAYLA BÜTÜNLEŞMEKLE OLUR"

Zirvenin onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile Kıbrıs'ta bir ilki gerçekleştiren Doğa Koleji'ne teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: "Ben 250 nüfuslu bir köyde, tek öğretmenli bir okulda okudum. Köyden ortaokulu kazanan 3 çocuktan birisi de bendim. Hep doktor olmak istedim, şu an karşınızda hem bir doktor hem de bir siyasetçi olarak bulunuyorum. Önemli olan hedef belirlemek ve çok çalışmak. Görüyorum ki, Doğa Koleji'nin öğrencileri hedeflerini şimdiden

belirlemiş."

Konuşmasının ardından Derviş Eroğlu'na plaketini sunan Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek, "İlk yurt dışı okulumuzu yavru vatanda açtık ve çok güzel karşılandık, kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"DOĞA KOLEJİ BİR İNOVASYON ÖRNEĞİDİR"

Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker, başarının sadelikte gizli olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi: "t-MBA eğitim modelinde Türkiye ve dünyadaki büyük ve önemli şirketlerin nasıl insanlarla çalışmak istediğine bakıyoruz ve buna uygun bir eğitim programı oluşturuyoruz. Şu ana kadar gördüğümüz ilgi ve kazandığımız başarılara baktığımızda ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu da görüyoruz. Artık t-MBA de aynen Doğa Koleji gibi bir marka olmuştur."

"DÜNYADA İLK KEZ VELİLER EĞİTİME YÖN VERİYOR"

t-MBA Zirvesi sayesinde Dünya'da ilk defa veliler, çocuklarının eğitimine bilfiil katıldı. Zirveye katılan konuklar, konuşmalar arasından önemli buldukları başlıkları internetten bir uygulamayla Doğa Koleji'ne bildirdi. Önümüzdeki 3 gün boyunca City University London, Kingston College, Brunel University, Cardiff University, Case Business School gibi dünyanın en saygın üniversiteleri bu bildirilen konularla ilgili toplam 15 workshop yapacak. Böylece öğrenciler, en seçkin üniversitelerden en önemli

dersleri almış olacak.

'GELECEK MÜHENDİSLİĞİ' ÜZERİNE

Gerçekleşen etkinliklerle tam bir bilgi şölenine dönüşecek zirvenin ikinci günü t-MBA zümresi, Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen eğitim yöneticileri ve öğretmenlerine t-MBA Eğitim Modeli'ni anlatacak. Bu eğitimi, İstanbul Üniversitesi ve Turkcell Akademi ortaklığında gerçekleştirecek olan "Turkcell Innovation Workshop" (Turkcell İnovasyon Atölyesi) takip edecek. Doğa Koleji öğrencileri bu etkinlikte mobil inovasyon ve geleceğin teknolojileri konusunda eğitim alacaklar. Zirvenin son gününde ise Doğa

Koleji Yakacık Kampüsü'nde öğrenciler, Avrupa ve ABD'den gelen üniversitelerin öğretim görevlilerinin vizyon derslerine katılacak.

EĞİTİM VE İŞ DÜNYASINDAN SEÇKİN İSİMLER VAR

Zirve programında, eğitim ve iş dünyasından seçkin isimler, öğrencilere amfi dersleri verecek. Organizasyonda ayrıca, senelik iş planı yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek. t-MBA Zirvesi'nde bugüne dek ders verenler arasında Paul Doany (Türk Telekom CEO'su), Prof. Dr. Yunus Söylet (İstanbul Üniversitesi Rektörü), Akın Öngör (Garanti Bankası Eski Genel Müdürü), Temel Kotil (THY CEO'su), Semih Saygıner, Nebil Özgentürk, Beyazıt Öztürk, Ahmet Nazif Zorlu (Zorlu Holding Kurucusu), Prof. Dr. Zafer Gül

(Marmara Üniversitesi Rektörü), Dr. Muammer Yıldız (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü), Martin Ericsson (Volvo Türkiye CEO'su) ve Baybars Altuntaş (Deulcom International CEO, Dragon's Den Türkiye Yatırımcı) gibi alanında öne çıkan isimler yer alıyor.

ÖĞRENCİYE ÖZEL 'CHOOSE A CAREER' ETKİNLİĞİ

Girişimci, lider, vizyoner ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Doğa Koleji, tMBA haftası etkinlikleri kapsamp3 çocuktan birisi de bendim. Hep dında farklı üniversitelerden farklı disiplinler ile akademisyenleri ve uygulama alanındaki profesyonel isimleri, öğrencileri ile bir araya getiriyor. 11 özel üniversitenin 33 meslek dalındaki yaklaşık 50 akademisyen ile katılacağı 'Choose a Career' etkinliği, teori ve uygulama alanlarının öğrenciler önünde sunumlar yapmasını ve öğrencilerin

sorularını cevaplandırması şeklinde gerçekleştirilecek. 20 Nisan 2012 Cuma günü 11.00-16.00 saatleri arasında Acarkent Doğa Koleji'nde gerçekleştirilecek olan 'Choose a Career' etkinliğine; Bahçeşehir, Okan, Medipol, Arel, Kadir Has, Haliç, Acıbadem, Özyeğin, Kültür ve Aydın Üniversiteleri katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Geleceğin Girişimcileri 'Gelecek Mühendisliği'ni Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement